Henke tillbaka på planen - gjorde drömmål direkt

Huvudskadad i minnesmatch

Foto: TONY NICOLETTI
FOTBOLL

Det är ingen fara med Henrik Larsson. Trots att han tvingades lämna planen blödande i minnesmatchen i Skottland kom han tillbaka i spel och gjorde ett drömmål.

Henrik Larsson befinner sig just nu i Skottland där han spelat en minnesmatch för sin gamle lagkamrat Phil O'Donnell som avled i samband med en fotbollsmatch den 29 december 2007. Matchen spelas mellan 1998 års Celtic-lag och 1991 års Motherwell-lag. Phil O'Donell spelade för båda lagen.

– Det är en fantastisk hyllning till Phil som var en trevlig kille och en speciell person, säger Larsson till Celtics hemsida.

Inte så illa skadat

Det började dock illa för svensken. Larsson gick upp i en duell med Chris McCart i motståndarlaget och de två skallade ihop. Henke började blöda och fick kliva av för omplåstring. Det visade sig dock inte vara så illa. Larsson kom tillbaka in på planen och bjöd sin gamla hemmapublik på ett riktigt drömmål.

På ett inlägg från högerkanten genom Tom Boyd gick Henke upp och med en cykelspark slog han till från 12 meter den 24 minuten. Ett drömmål som ger förhoppningar om ett bra EM för både Henrik Larsson och Sverige.

Stående ovationer för Henke

Svensken byttes ut i den 59:e minuten och hyllades med stående ovationer från de 60 000 åskådarna på Celtic Park som säkert drömde om en återkomst av Larsson i den grönvita tröjan.

Efter matchen hyllades han på Celtics hemsida.

”Trots sina 36 år har svensken behållit sin fantastiska talang och efter att ha skjutit över vid en målchans gav han supportrar vad de ville ha genom att luta sig bakåt och slå till med en akrobatisk volley som gick förbi Woods (målvakten)”, skriver man på hemsidan.