”Jag har lite ont – men skönt att näta”

Linderoth gjorde succécomeback i landslaget

Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX /
Tobias Linderoth klappas om av Kennedy Bakircioglü, Marcus Allbäck och Christian Wilhelmsson efter sitt mål.
FOTBOLL

Han hade inte spelat match sedan november.

I kväll gjorde Tobias Linderoth comeback efter skada – och nätade direkt.

– Jag har lite ont, men det var skönt att göra mål, säger han.

Tobias Linderoth opererade sin höft i januari. Kvällens match är direkt avgörande för om mittfältsterriern blir kvar i den svenska EM-truppen.

– Det måste kännas bra, jag måste känna mig fräsch då, annars är det ingen mening att åka, sa Linderoth till Sportbladet före matchen.

”Bara att kriga in den”

Efter första halvlek ser det ut som att EM-resan blir av.

Linderoth rörde sig till synes obehindrat på planen, och fyra minuter före paus forcerade han in matchens enda mål. Ett riktigt viljemål – och faktiskt bara Linderoths andra någonsin i landslaget (det första satte han mot Kina i februari 2001).

Ett inkast från högerkanten nådde fram till Linderoth som först vann en närkamp med en slovensk försvarare, sedan passerade målvakten Samir Handanovic och till sist pressade in bollen på mållinjen.

– Det var bara att kriga in den. Jag sa till Chippen att toucha den, men bollen bara dök upp framför fötterna på mig, det var bara att sätta dit den, säger Linderoth till TV3 i pausen.

”Nöjd att jag pallade”

– Jag är sliten. Det var tufft att spela match igen, men jag tycker att det fungerade okej. Jag har lite ont, men skönt att göra mål.

På frågan om smärtan kan stoppa honom från EM svarar Lindroth:

– Klart att det kan, men det får vi se först i morgon. Nu är jag nöjd att jag kunde fullfölja 45 minuter, att jag pallade det. Det räcker för mig.

I paus byttes Linderoth som planerat ut mot Anders Svensson.