”Han spelar inga matcher”

FOTBOLL

Tobias Linderoth, 29, kände smärta under och efter matchen mot Slovenien.

Enligt Sportbladets landslagskällor är det inte troligt att Tobias Linderoth kommer att spela matcher under EM, men förbundskaptenen Lars Lagerbäck vill ändå ha med honom i truppen.

– Har man en 23-mannatrupp kan man alltid köra lite ”gambling”, säger Lagerbäck.

Tobias Linderoth. FOTO: ROLF ANDERSSON

I måndags spelade Tobias Linderoth 45 minuter mot Slovenien och gjorde en godkänd insats som kryddades med att han fick göra matchens enda mål.

– Jag är med i truppen som det är nu, sedan får vi se hur kroppen reagerar på matchen, om jag kan gå när jag vaknar, sa Linderoth efteråt.

När Sportbladet pratade med Linderoth i går, under spelarnas lediga dag, ville han inte uttala sig om hur kroppen reagerat, utan hänvisade till dagens presskonferens.

En landslagskälla säger till Sportbladet:

– Jag tror inte att Tobias Linderoth spelar i EM. Han hade ont under och efter matchen.

Offentliggörs i dag

Samtidigt har Lagerbäck gjort klart att han är beredd att chansa med just Tobias Linderoth som är vice lagkapten och anses viktig för gruppen.

– Har man en 23-mannatrupp kan man alltid köra lite ”gambling”. Vi har täckning på de positionerna, menar Lagerbäck.

Linderoth själv kommer att delta på presskonferensen på Scandic Park på Karlavägen – det blev klart under onsdagsförmiddagen.

Bakircioglü med

I dag är också deadline för att skicka in EM-truppen till Uefa.

– Vi kommer att skicka in truppen under onsdagen, sa Lars Richt.

Skadade spelare kan ersättas mot läkarintyg upp till ett dygn innan EM-premiären men detta gäller inte Tobias Linderoths höftproblem.

– Det ska vara så att en spelare blir direkt skadad. Det är lite diffust skrivet, tycker Lagerbäck.

Kennedy Bakircioglü, Linderoths uttalade reserv, kommer under alla omständigheter att finnas med när landslaget återsamlas i dag.

Men han ska inte delta på dagens presskonferens.

FAKTA

Truppen ska anmälas i dag

EM-truppen ska bestå av 23 spelare och deadline är i dag, 28 maj. Då ska 23-mannatruppen anmälas till det europeiska förbundet, Uefa.

Linderoths problem är att han i dagsläget inte är skadad utan konvalescent. Anmäls han i truppen och det sedan visar sig att han inte kan prestera fullt saknar Lagerbäck möjlighet att ta in en ersättare. För det krävs ett läkarintyg som säger att spelaren inte kan delta på grund av skada. Och det lär inte fungera i fallet Linderoth.