HÄR LEKER HAN MED EN PISTOL

Tv-inslag stoppat: Vi ber om ursäkt till dem som misstolkat skämtet

1 av 5 | Foto: FOTO: SVENSKA FANS
FOTBOLL

Här öppnar Zlatan Ibrahimovic sin garderob, tar fram en pistol och visar den i direktsänd tv.

I går stoppades inslaget – och landslagsstjärnans sponsor Nike ber om ursäkt.

I sitt lyxhem i Italien har Zlatan Ibrahimovic tillsammans med sponsorföretaget Nike valt ett annorlunda sätt att ge superstjärnans fans en unik inblick i hans liv.

I över en vecka har en tv-länk funnits på bland annat svenskafans.com.

Länken har visat inslag filmade med en ”gömd” kamera i Zlatans garderob. Interspelaren räcker bland annat ut tungan, visar upp sin ligamedalj och kramar en hund. Ingenting som har spelats in har varit regisserat. Enligt Nike har det varit spontana infall av Zlatan själv.

Nike nobbar intervju

Men det är inte klippet när en kvinna luktar i Zlatans skor och håller för näsan som får Nike och svenskafans.com att be om ursäkt.

Helt plötsligt tar landslagsstjärnan upp en pistol. Han gör en mantelrörelse och siktar bredvid kameran.

I går valde Nike att stänga ”Zlatans garderob” efter att ha fått ”negativa reaktioner”.

Nike vill inte ställa upp på en intervju men i går lades ett skriftligt uttalande från företaget upp på svenskafans.com.

Ute i en vecka

”Zlatans Garderob, som visats här på SvenskaFans under en vecka, är en del av Nikes EM-kampanj. Om man hade tur så kunde man få se en glimt av Zlatan i denna kampanj. Tanken var att Zlatan skulle göra roliga och tokiga saker i sin garderob” skriver företaget och fortsätter:

”En sak som hände var att Zlatan visade en leksakspistol för kameran. Vi inser att vissa människor kan ha reagerat negativt på detta. Nu har vi tagit bort klippet från SvenskaFans för att inte fler människor ska reagera negativt och vi ber om ursäkt till de som har misstolkat skämtet.”

Uttalandet undertecknas bland annat av Tomas Antonelius, fotbollsansvarig på Nike Sverige.

Enligt en vapenhandlare som Sportbladet varit i kontakt med rör det sig om modellen Desert Eagle, troligtvis kaliber 50.

”Den väcker respekt”

– På bild är det omöjligt att säga om den är äkta eller inte, men är den det handlar det om en riktig gangsterrevolver. Den är väldigt ovanlig i Sverige, i alla fall införskaffad på laglig väg. Den är inte speciellt smidig att hantera, men är ändå populär för att den väcker respekt, säger vapenhandlaren.

FAKTA

...och han showar vidare i inslaget...

Förekommer i filmer

Namn: Desert Eagle. Tillverkare: Den utvecklades av ett företag som hette Magnum Research och färdigställdes av IMI. Användning: Prickskytte och jakt. Vikt: 1,7 kilo. Längd: 26 cm. Kaliber: Finns i tre olika kaliber, 357, 44 och 50. Kuriosa: Förekommer i många actionfilmer.