Henke är trött på att vänta

”En transportsträcka”.

FOTBOLL

Fystester, teambuilding, träning, träningsmatcher och taktikgenomgångar.

Henrik Larsson har varit med förr.

–?En transportsträcka, säger han om EM-lägret.

EM kommer allt närmare och Henke Larsson blir allt mer sugen på stundens allvar.

Sverige, precis som alla andra landslag, samlas i god tid före ett mästerskap. I många fall handlar det om närmare tre veckors träningsläger före premiärmatchen.

Viktiga veckor för förbundskaptener och fysiologer där spelarnas fysiska status kartläggs, teambuilding­­aktiviteter genomförs och taktiken finslipas. Allt för att formen ska vara optimal när EM drar i gång.

”Det tar lite tid”

Spelarna har dock bara en sak i huvudet.

–?Detta och allt runtomkring är bara en lång transportsträcka fram tills det smäller. Man vill ju helst att det ska börja så fort som möjligt. Sedan får man se. Det gäller att ha formen när första matchen kommer, sedan får man bygga vidare på det, säger Henrik Larsson.

Hur svårt är det att hantera transportsträckan?

–?Det är inte så svårt. Vi bor bra, äter bra, det är trevliga killar. Det är mest att det tar lite tid. Men man lär sig med åren att man får ha ganska mycket tålamod.

Är det bra att ni har fått lite extra ledighet den här gången?

–?Det tror jag definitivt. Man får tid att åka hem och njuta och slappna av med familj och vänner och spela lite golf. Sedan kan man komma tillbaka hundra procent fokuserade på det vi ska göra, säger Henke.