Mellberg: ”Jag vill spela 90 minuter på söndag”

Lagerbäck lovar ingen EM-elva mot Ukraina

FOTBOLL

Det blir ingen EM-elva mot Ukraina. Säger förbundskapten Lars Lagerbäck.

Mittbacksklippan Olof Mellberg ser lite annorlunda på saken.

– Jag tror att det till stora delar blir den tänkta EM-elvan mot Ukraina, säger han.

Matchen mot Ukraina på söndag är det sista matchtestet innan EM. Trots det är det enligt förbundskaptenen inte säkert att de elva som spelar från start är samma elva som spelar mot Grekland den 10 juni.

– Vi behöver inte ha en startelva. Spelarna kan grunderna i vårt spel. Vi har absolut inget behov av att ha en generalrepetition av det slaget mot Ukraina. Det är mycket möjligt att det kan skilja på ett flertal poster, säger han.

Måsta anpassa truppen

Traditionellt brukar dock startelvan i sista matchen vara väldigt lik den som spelar i mästerskapspremiären. Olof Mellberg tror att det kan bli likadant den här gången.

– Man måste givetvis anpassa sig till truppen och se hur skadeläget är. Det viktigaste är inte att alla kan spela 90 minuter utan att alla spelare är friska. Jag tror ändå att det till stora delar blir den tänkta EM-elvan mot Ukraina, säger han.

Hur mycket vill du spela på söndag?

– Jag? Jag vill gärna spela i 90 minuter.

Spelare som det finns frågetecken kring är Tobias Linderoth, Zlatan Ibrahimovic och Fredrik Ljungberg.

– Målsättningen är att Zlatan ska spela på söndag. Fredrik har fortfarande smärta (i revbenen). Vi får ta ett beslut efter träningen i morgon, säger Lars Lagerbäck.