KR1GAREN

Träningen inför EM – kickboxning mot världsmästare

Foto: TV3
Zlatan Ibrahimovic och Jörgen Kruth – två riktiga fighters.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovics nya stil och träning inför EM.

Som kickboxare i en fight med före detta världsmästaren Jörgen Kruth.

– Det är en helt annan kondis de här killarna behöver. Det är intensiv kondis – fem minuter intensivt, säger Zlatan Ibrahimovic i en skildring av landslagsspelaren som TV3 gjort.

Foto: TV3
Zlatan uppges ha viss talang och teknik även i ringen.

I morgon kväll sänder TV3 ett möte med fotbollslandslagets Zlatan Ibrahimovic.

Det är tv-profilen Renée Nyberg som på nära håll fått följa med Zlatan och få en insyn i det liv han lever.

En del av programmet handlar om en annorlunda träning och ett exklusivt träningspass där K1-fightern Jörgen Kruth sparrar mot Zlatan Ibrahimovic i ett 90 minuters långt träningspass och fotosession i Malmö för en månad sedan, innan Inter vann Scudetton.

– Zlatan skötte sig bra, han har ju tränat taekwondo och gillar K1. Det var en kul grej och jag gillar Zlatan. Han är en av de största stjärnorna i Sverige, och så gillar han att boxas, säger Kruth om träningspasset med Zlatan.

”Han gav mig råd”

Kruth är en mästare på K1 och kickboxning. Zlatan Ibrahimovic är en mästare på fotbollsplanen.

I ringen fann de båda artisterna varandra.

– Ja, jag ska bli pappa i höst och Zlatan har ju två barn. Han gav mig några råd om småbarn, säger Kruth och fortsätter:

– Zlatan intresserar även en sån som mig, som inte har koll på fotboll. Njae, han slog väl inte så bra. Men han sparkade bra. Han skulle kunna bli grym, det märkte man, men nu var det ju inte på riktigt, utan träning, säger Kruth.

Zlatan gillade Kruth och kickboxning.

– Det är en helt annan kondis de här killarna behöver. Det är intensiv kondis – fem minuter intensivt. Kickboxning är inte något jag skulle kunna hålla på med, inte som jag är tränad nu i alla fall, sa Zlatan och hyllade Kruth.

– Han var grym. Det märktes till och med i den här låtsasfighten att han är på en hög nivå. Jag har sett honom live och han tillhör eliten. Som person verkar han vara helskön. En fighter med ett gott hjärta, sa Zlatan som troligtvis ska besöka kvällens kamp-sportsgala på Hovet.

– Han sa att han skulle gå om han fick tid, säger Jörgen Kruth.

Programledaren Reneé Nyberg fick följa med Zlatan Ibrahimovic och den hysteri som är runt landslagets största profil.

Är sig själv

Hon noterade att Zlatan är jordnära och generös och fick flera minnen under inspelningen av skildringen av fotbollsstjärnan.

– Bara att Zlatan visar oss sitt hus är otroligt generöst. Man märker att det klassiska, ”Jag är fortfarande mig själv”, faktiskt är sant. Det märks tydligt när han snackar med sin brorsa och när han är i Rosengård. Han är verkligen sig själv när han är hemma, säger Nyberg.

FAKTA

Kruth bästa svensken

Vad är K1? K1 är en kamsport där den bäste stående fightern ska utses. De tävlande har ofta en bakgrund inom thaiboxning, savate, taekwondo, kickboxning, kung fu,

karate och boxning. Det finns två sätt att vinna en K1-match, knockout eller poängseger.

Stjärnor? Semmy Schilt har varit det största affischnamnet de senaste åren, men även Ernesto Hoost (fyra GP-segrar) samt Peter Aerts och Remy Bonjaski (två segrar vardera) tillhör de främsta. Den största svenska stjärnan är Jörgen Kruth som gått över tjugo K1-matcher.

Rumble of the Kings

Var? Hovet, Stockholm. När? 18.00 i kväll.

Höjdpunkter? Kvällens gala kretsar kring en turnering där åtta kombattanter tävlar om en plats i den amerikanska kamsportsdokusåpan Contender. Bland övriga matcher märks VM-matchen i mellanvikt mellan Levin Artem från Ryssland och thailändaren Yodsaenklai Fairtex, samt mötet mellan svenskan Pernilla Johansson och Nong Toom

(Thailand). Sammanställning: Martin Ohlsson