Zlatan och Henke på topp mot Ukraina

Ljungberg på bänken

FOTBOLL

Ingen Anders Svensson. Ingen Fredrik Ljungberg. Men väl Zlatan Ibrahimovic och Henrik Larsson på topp. Så satsar förbundskapten Lars Lagerbäck mot Ukraina i morgon.

Foto: Björn Lindgren

Förbundskaptenen lovade att Zlatan Ibrahimovic skulle spela mot Ukraina. Det ser ut som om han håller det löftet. Inter-stjärnan är uttagen i startelvan och startar på topp tillsammans med Henrik Larsson.

Om det betyder att Larsson går före Johan Elmander i EM-premiären mot Grekland återstår att se, men mycket talar för det.

– Om det är på det sättet så är det bara jobba vidare och hoppas att kag får spela mot Grekland, sa Elmander inför uttagningen.

Alexandersson högerback

För Zlatan är det ett mycket viktigt test för det skadade knäet.

– Han har egentligen inte haft några problem med knäet under tiden som han har varit här, säger landslagsläkaren Magnus Forsblad.

Intressant är även att Niclas Alexandersson får chansen som högerback i stället för Fredrik Stoor och att innermittfältet består av Tobias LInderoth och Kim Källström.

Svensson bänkad

Det betyder att Anders Svensson alltså får sitta på bänken. Troligen ett tecken på att Svensson i första hand konkurrerar med Linderoth om den defensiva mittfältsplatsen. Sitter på bänken gör även Fredrik Ljungberg. Lagkaptenens revben är fortfarande ömt och man vill inte ta några risker trots att Ljungberg själv sa att han ville spela.

Wilhelmsson och Larsson konkurrerar

Det kan fortfarande bli ett inhopp för Ljungberg, men det är inte särskilt troligt. Därmed spelar Christian Wilhelmsson på vänsterkanten och Sebastian Larsson på högerkanten, precis som mot Slovenien. De två slåss om den lediga platsen på mittfältet. Vänsterkanten tillhör Ljungberg. Men inte imorgon.

FAKTA

Sveriges startelva:

Andreas Isaksson - Niclas Alexandersson, Olof Mellberg, Petter Hansson, Mikael Nilsson - Tobias Linderoth [K] - Sebastian Larsson, Kim Källström, Christian Wilhelmsson - Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson.

Bänken

Rami Shaaban, Johan Wiland - Fredrik Stoor, Anders Svensson, Fredrik Ljungberg, Johan Elmander, Daniel Majstorovic, Andreas Granqvist, Daniel Andersson, Marcus Allbäck, Kennedy Bakircioglü, Mikael Dorsin.