Capdevilas drömmål frälste Spanien

Knapp seger mot Peru

Foto: CRISTINA QUICLER
David Villa blev så här glad när han gjorde mål mot Peru.
FOTBOLL

Sveriges gruppmotståndare i EM, Spanien var i farten på lördagskvällen i Huelva. Trots stundtals bra spel dröjde det till slutminuterna innan Joan Capdevila kunde avgöra träningsmatchen mot Peru med sitt 2–1-mål.

Enligt direktrapporterna på tidningen Marcas hemsida övertygade Spanien i den första halvleken. Då kom också hemmalagets enda mål i den 38:e minuten. Xavi hittade David Villa med en fin passning och Valencia-anfallaren gjorde inget misstag framför mål.

Miss av Casillas

Då såg det bra ut för spanjorerna, men Peru kom tillbaka i den andra halvleken och med lite drygt en kvart kvar att spela hittade Hernán Rengifo nätet efter vad som verkar ha varit ett misstag av målvakten Ilker Casillas.

Volleyskott gav jubel

Besvikna spanjorer fick till slut ändå jubla. Joan Capdevila nätade i den 90:e minuten och det blev segermålet. Enligt Marca var det ett drömmål som Villareal-spelaren bjöd på när han slog till på volley.

Den andra halvleken var inte lika bra från Spaniens sida. Efter resultatet och insatsen i Huelva reser Spanien till EM med vissa tvivel kring truppen och

ARTIKELN HANDLAR OM