”Vi är oroliga”

Experterna osäkra på Isakssons form

Foto: Bildbyrån
Andreas Isaksson har inte spelat speciellt mycket i vinter, vilket gör experterna oroade.
FOTBOLL

I nya numret av Sportmagasinet säger tre svenska målvaktslegendarer att de är oroliga för Andreas Isakssons form inför EM.

Men ”Isak” har slutat lyssna:

–?Det har varit ett sånt år. Många har snackat och till slut bryr man sig inte, säger Isaksson.

Andreas Isaksson har bara spelat fem ligamatcher för Manchester City i år och i den senaste släppte han in åtta mål. I nya numret av Sportmagasinet höjs nya och ifrågasättande röster kring Isakssons form. Isaksson har hört det förr.

Bryr du dig över huvud taget om vad folk säger?

–?Det har varit ett sånt år nu. Jag har hört mycket och det har snackats mycket. Till slut bryr man sig inte, säger Isaksson.

”Betytt mycket”

Trots det tunga året i England har Andreas Isaksson alltid varit etta i landslaget. Han har fått förtroendet så väl i kvalet i höstas som i de flesta träningsmatcherna i vår.

–?Det har betytt otroligt mycket, jag hoppas att det fortsätter.

Har du varit osäker på din plats som etta i landslaget med tanke på det år du haft?

– Jag vet inte om jag varit osäker... Det har varit tufft och jag vet om att risken att man inte får spela är större om man inte spelar i klubblaget. Det vet jag ju om, säger Isaksson.

Andreas Isaksson har förklarat att han vill ha så mycket speltid som möjligt i matcherna innan EM. Mot Slovenien stod han hela matchen, i dag mot Ukraina kommer Rami Shaaban in i paus.

Vill spela

–?Det var viktigt för mig att få spela hela den matchen, säger Isaksson, som bara startat i fem ligamatcher under säsongen.

–?Att rädda bollar och skott gör man varje dag, men matchsituationerna får man inte. Man ska inte ljuga, det är bäst att spela, men det gäller att inte tänka på det. Jag vet inte vad jag mer ska säga, säger Isaksson.

Hur har du lyckats i landslaget trots att du spelat så lite?

–?Det handlar om koncentration, man tar det lugnt och över­arbetar inte situationer. Man försöker spela så avslappnat som möjligt.

”Känner mig pigg”

Hur är formen efter extra träningen i Trelleborg och lägret här?

–?Det känns bra, jag känner mig pigg och har bra självförtro­ende.

FAKTA

Så säger experterna:

Magnus Hedman, före detta landslagsmålvakt:

”Han har kommit till­baka tidigare, men aldrig från en sån här säsong. Ja, jag är lite orolig.”

Thomas Ravelli, före detta landslagsmålvakt:

”På min tid hade jag nog inte ens blivit uttagen efter en sådan säsong som Andreas haft. Men det ser ut som att Andreas faktiskt varit i form när han spelat i landslaget.”

Thomas Wernerson, fotbollsexpert på SVT:

”Jag är lite orolig hur han klarar av matchspelet i EM. Ju längre in i turneringen vi kommer desto mer märker vi av hans match­ovana.”