Lagerbäck kritisk efter tung förlust

”För många misstag”

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Förbundskapten Lars Lagerbäck brukar sällan vara kritisk mot sina spelare offentligt. Efter matchen mot Ukraina var han dock irriterad.

– Några spelare underpresterade, säger han till TT.

Lars Lagerbäck vill inte namnge några spelare, men helt klart är att Ukraina alldeles för enkelt fick skapa chanser. Förbundskaptenen var inte heller nöjd med anfallsspelet trots att Sverige ändå skapade chanser.

–  Ingen speciellt bra match. Vi hade lite intentioner i första halvlek, när vi skapade några målchanser, men ser man till anfallsspelet i sin helhet rörde vi oss inte, gjorde för många tekniska misstag och slog bort för många passningar, säger han.

Beröm till Zlatan

Några spelare namngav ändå Lars Lagerbäck. De han var nöjda med. Som Zlatan Ibrahimovic.

–  Han var en av de bästa och han verkar heller inte ha fått någon reaktion i sitt knä.

– Jag tycker också att Olof Mellberg var väldigt bra och försvarsmässigt spelade vi okej i stora drag. ”Henke” (Henrik Larsson) var bitvis bra i första halvlek.

Inga bortförklaringar

Efter matchen buades Sverige ut av de dryga 25 000 personerna som tagit sig till Råsunda och Lagerbäck kom inte med några bortförklaringar.

– Några spelare underpresterade och man kan prata om att vi tränat hårt, men vi gjorde för många individuella misstag och hade för dålig rörelse i spelet. Det får vi ta med oss och jobba på.

– Vi spelade för svårt och det blir lätt så när man står still, säger han till TT.