Superelvan som ni inte får se

Här är stjärnorna som saknas i EM

FOTBOLL

Ronaldo, Zlatan, Fabregas, Klose...

Det vimlar av storfräsare i EM.

Men det är också en del kanoner som missar sommaren fotbollsparty.

Här är superelvan som fotbollsälskarna inte får se i EM.

Det dräller som sagt av stjärnor i årets EM-slutspel.

Det kommer inte att saknas vare sig artister eller matchvinnare.

Det betyder dock inte att alla toppspelare är på plats. Till exempel får vi inte se de engelska stjärnorna.

De lyckades inte ens kvalificera sitt land till mästerskapet så Wayne Rooney och Steven Gerrard får följa mästerskapet via tv:n. Detsamma gäller även för vissa spelare vars länder har kvalificerat sig.

Italien, Tjeckien, Kroatien och Frankrike är bara några av länderna som valt eller tvingats lämna spelare hemma.

Här ger sportbladet.se – på en högst personlig lista – er några av spelarna som missar sommarens fest.

Francesco Totti, 31 – Italien

Prinsen av Rom har tackat nej till spel i sommarens EM. Den 30-årige eleganten la den blåa tröjan på hyllan efter VM-guldet 2006, precis som mittbackseleganten Alessandro Nesta, och trots övertalningskampanjer i Italien har han stått fast vid sitt beslut.

Pavel Nedved, 35 – Tjeckien

Den rutinerade Juventus-mittfältaren gick inte att övertala. Där förlorar Tjeckien inte bara en skicklig spelare utan även en stark ledare.

Ryan Babel, 21 – Holland

Liverpoolstjärnan har inte tackat nej. Istället handlar det om en skada som sätter stopp för Babel, närmare bestämt en bristning på hälsenan.

Raul Gonzales Blanco, 30 – Spanien

Turerna kring Rauls deltagande i EM var den stora såpan i spansk fotboll under den gångna säsongen. Förbundskapten Luis Aragones har stått på sig trots påtryckningar, eller kanske på grund av påtryckningar. Han tog inte ut Raul trots att denne haft en fantastisk säsong i Real Madrid.

Luis Figo, 35 – Portugal

Nej, det blev aldrig någon A-landslagstitel för Luis Figo. Efter VM 2006 tackade han för sig och det har han stått fast vid. Han har haft en tuff säsong i Inter med begränsat med speltid.

David Trezeguet, 30 – Frankrike

Raymond Domeneche har haft ett ansträngt förhållande till David Trezeguet sedan Juventusstjärnan klagat offentligt efter att ha petats ur två EM-kvaltrupper. Därför var det ingen skräll att Trezeguet inte kom med i Frankrikes trupp till EM.

Hakan Sukur, 37 – Turkiet

Kalla oss gärna sentimentala, men Turkiet i ett mästerskap utan Sukur. Det känns lite konstigt Han gör fortfarande mål hemma i Turkiet, men i landslaget är det över för den 37-årige legenden. Förbundskapten Fatih Terim visade ingen sentimentalitet när han tog ut EM-truppen. Sukur får stanna hemma.

Eduardo Alves da Silva, 25 – Kroatien

Birminghams Martin Taylor är inte särskilt populär i vare sig Arsenal eller Kroatien. Det var han som tacklade Eduardo så illa att denne bröt såväl ben som vrist och därför blir det inget EM för den skicklige mittfältaren. Ett rejält avbräck för Kroatien.

Filippo Inzaghi, 34 – Italien

Han är anfallaren vi älskar att hata. Pippo Inzaghi visade ett tag upp en strålande form som många trodde skulle räcka för en plats i EM-slutspelet, men Roberto Donadoni valde bort Milan-anfallaren.

Joaquin Sánchez, 26 – Spanien

Hurra, säger Mikael Nilsson. Johan Karlsson i Elfsborg önskar nog att han hade sluppit Joaquin i Champions League-kvalet mot Valencia. Trollgubben är en av flera spanska stjärnor som lämnats utanför EM-truppen.

Clarence Seedorf, 32 – Holland

Marco van Basten blev i det närmaste chockad när Milan-stjärnan sa tack, men nej tack till att vara med i EM-truppen. Någon förklaring fick aldrig förbundskaptenen. Det enda som är säkert är att Holland tvingas klara sig utan den rutinerade mittfältaren

Se där. Elva namn.

Många nämnda, några glömda.

Spelare som Alessandro Nesta, Bojan Krkic och Tomás Rosicky kunde alla ha tagit plats på listan. Men en elva är en elva och någonstans måste gränsen dras.