SPANIENS MARDRÖM

Villa skadades på träning – missar kvällens genrep

Foto: REUTERS
Avbräck David Villa skadades på Spaniens träning i går. Sedan tidigare är Fernando Torres tåskadad och Andrés Iniesta matförgiftad.
FOTBOLL

PUENTE VIESGO/SANTANDER. ­Andrés Iniesta har blivit matförgiftad, Fernando Torres har ont i en tå och i går kväll tvingades David Villa linka av träningen med muskelbesvär.

Spanien kan sakna tre nyckelspelare i kvällens genrep mot USA.

Luis Aragonés har en rad frågetecken att räta ut inför EM-premiären.

Barcelonastjärnan Iniesta är inlagd på sjukhus i Madrid. Han har varit helt utslagen med feber och magsmärtor och spelar definitivt inte i kväll. Dessutom har han nyligen varit skadad och det är tveksamt om han hinner komma i form till den första gruppspelsmatchen mot Ryssland på tisdag.

Torres tå bättre

 Fernando Torres tränade i går kväll väldigt lätt och försiktigt en bit ifrån från övriga gruppen. 

– Men min tå börjar kännas bättre och bättre. Jag tror inte att det ska vara några problem att spela mot USA. Men det är tränaren som bestämmer. Det viktigaste är att vara i topptrim när EM drar igång, säger Liverpoolanfallaren.

David Villa fick under samma pass en rejäl smäll på det högra låret och haltade av El Sardineros gräsmatta. Enligt spanska medieuppgifter är det högst osäkert om han kan medverka i genrepet.

Fler bekymmer

Förbundskaptenen Luis Aragonés har förutom skadorna en del andra bekymmer så här tätt inpå EM. Mittbackslåset Puyol/Marchena hade det tufft mot Peru i lördags, och därför väntas Albiol få chansen mot USA på Puyols bekostnad. Samarbetet mellan Xavi och Fábregas fungerar inte något vidare och

Aragonés har laborerat mycket med laguppställningen. Han har ännu inte bestämt om han ska satsa på Xabi Alonso eller Marcos Senna som defensiv mittfältare.

– Det viktigaste är att vi får ordning på försvarsspelet. Man måste inte spela sig ur alla situationer. Ibland är en rejäl rensning det bästa. Matchen mot USA blir ett bra test för oss, säger Aragonés.

ARTIKELN HANDLAR OM