Blågult laddar upp i lyx

– för 170 000 kronor per dygn

FOTBOLL

LUGANO.

170 000 kronor.

Per dygn.

I morgon anländer landslaget till Villa Sassa – landslagets bas i Lugano.

Sportbladet.se är redan på plats.

Här är ett smakprov på vad som väntar Zlatan, Henke och de andra landslagsstjärnorna de kommande veckorna.

Foto: MARCUS LEIFBY
Bara för dig, Freddie. (Bilden är ett montage)

Vid lunchtid på tisdagen ankom Sportbladet.se:s utsända för att stanna en natt på landslagets spelarhotell Villa Sassa i Lugano.

Landslagstruppen ansluter först på onsdagseftermiddag men när de väl gör de lär de inte bli besvikna.

Villa Sassa ligger vackert beläget över staden Lugano med sina 30 000 invånare.

Utsikten är fantastisk – vyerna mäktiga och atmosfären roingivande.

Komplexet ligger bara 10 minuter från Luganos flygplats varifrån Sverige kommer att flyga till gruppspelsmatcherna i Innsbruck och Salzburg.

Svenska fotbollförbundet hyr hela hotellkomplexet – 120 rum och lägenheter – och betalat, hör och häpna, 170 000 kronor för ensamheten och lyxen.

Per dygn.

Allt man kan önska

Hotellet kan erbjuda allt en svensk fotbollsstjärna kan tänkas önska.

Inom- och utomhuspool, gym och spa-anläggning, en enorm terass med utsikt över staden, alptopparna och sjön Lago di Lugano.

Och ja Fredrik, det finns en bubbelpool på hotellet.

En stor.

Redan på tisdagen anlände matchsekreretaren Leif Andersson, materialförvaltarna Roger Jacobsson och Mats Kellerstam till Villa Sassa för att förbereda för spelarnas och ledarnas ankomst.

Landslaget väntas anlända i Lugano strax efter klockan 15.00 på onsdagseftermiddagen och kommer att mötas av en välkomstkommitté på hotellet.

Då har sportbladet.se bytt hotell för längesedan.

Exklusivt: Sportbladet testar Villa Sassa

Rummen

Ljusa lägenheter med stora fönster. Består av vardagsrum, kök, sovrum och en lagom stor balkong. Ungefär som en tvårummare i Stockholm, möblerad med soffa, fåtölj, skrivbord, matsalsbord och tv.

Sängen

En hård, men inte för hård madrass, bra för ömma ryggar. Tunt täcke och fluffiga kuddar. Men ”dubbelsängen” består tyvärr av två enkelsängar som kan separeras.

Badrum

Här finns både badkar och dusch i marmor, världsklass. En våg hittar vi också, då kan spelarna hålla koll på vikten i värmen.

Pool

En mellanstor inomhuspool, en något större utomhuspool samt en bubbelpool. Alla är ganska grunda, så det gäller att spelarna inte dyker. I omklädningsrummet finns solarium.

Kök

Ugn, spis och diskmaskin. Kylskåpet är en minibar med öl, mineralvatten och juicer. Tallrikar och bestick saknas, å andra sidan lär spelarna knappast laga sin egen mat.

Spa

Sportbladet hade inte möjlighet att testa spa-anläggningen men här kan spelarna få massage och omeopati-behandling eller bara sitta och dricka en fruktjuice och lyssna på avslappnande musik.

Restaurang

Efter en måltid på Villa Sassas restaurang undrar vi om inte landslagskocken Mats Broström kan ta semester den här sommaren.

Personalen

Mycket trevlig och hjälpsam, har humor och värme. Zlatan och kompani kommer garanterat att få all den hjälp de vill ha.

Läget

Tio minuter med buss till träningsanläggningen, tio minuter till flygplatsen och fem minuters promenad ner till Luganos centrum. I området finns 18 golfbanor. Vacker utsikt.