Psykningen: ”Vi vinner”

Segervissa greker inför EM-premiären

Foto: AFP
Det rådde en uppsluppen stämning på Greklands träning på onsdagsförmiddagen.
FOTBOLL

SEEKIRCHEN. De grekiska spelarna är fulla av självförtroende inför EM-premiären mot Sverige.

– Spelar vi på vår normala nivå så vinner vi, säger vänsterbacken Nikos Spyropoulos, 24.

Foto: AP
Nikos Spyropoulos

Grekland genomförde sin andra träning i Österrike vid lunchtid i dag.

Träningen på Sportzentrum Aug i Seekirchen, 25 km utanför Salzburg, var öppen för allmänheten och följdes av flera hundra entusiastiska åskådare.

– Vi är regerande mästare. Det är kul att så många kommer och visar sitt stöd för oss, säger mittfältaren Konstantinos Katsouranis, 29.

Vad betyder stödet?

– Det är psykologiskt viktigt för oss inför första matchen mot Sverige, säger Katsouranis. Första matchen blir väldigt avgörande. Sverige har ett bra lag.

Sportbladet.se var enda svenska mediaföretag närvarande på den efterföljande presskonferensen och frågade de båda stjärnorna:

Hur mycket har ni studerat Sverige?

– Vi har haft våra videostunder och de kommer vi fortsätta med, säger Benficamittfältaren Katsouranis, som är ordinarie i den grekiska startelvan och fortsätter diplomatiskt:

– Vi känner till Sveriges spelare, flera av dem spelar i stora klubbar. Så det blir inga överraskningar för oss.

Mikael Nilssons lagkamrat från Panathinaikos, Nikos Spyropoulos, som konkurrerar om platsen som vänsterback i Otto Rehhagels startelva på tisdag, är mer frispråkig:

– Nyckeln mot Sverige på måndag är Grekland. Det handlar om vilken nivå vi kan nå upp till, om hur bra vi är. Når vi vår normala nivå och spelar tillräckligt bra så vinner vi, säger Spyropoulos.

ARTIKELN HANDLAR OM