Inget allvarligt med Elmander

Men det svenska laget dras med skador

Foto: MARCUS ERICSSON
Andreas Isaksson och Johan Elmander anländer till Lugano.
FOTBOLL

LUGANO. Med sex dagar kvar till EM-premiären är Sverige ett skadeskjutet landslag.

Johan Elmander missade dagens träning.

Dessutom dras Zlatan Ibrahimovic, Fredrik Ljungberg, Markus Rosenberg och Tobias Linderoth med småskavanker.

Johan Elmander haltade av planen fotskadad och tvingades bryta genrepet mot Ukraina i söndags. När Sverige på onsdagskvällen genomförde sin första träning i Lugano stod Johan Elmander över.

Han valde i stället att på egen hand köra ett pass i gymmet – och deltog sedan inte på presskonferensen, vilket från början var planerat.

– Han har lite ömhet kvar efter smällen han fick. Medicinarna tyckte att det var bättre att han stannade kvar på hotellet och körde ett rehabpass. Men det är inget allvarligt. Vi räknar med att han är tillbaka i morgon eller dagen efter det, säger Lars Lagerbäck på presskonferensen.

”En säkerhetsåtgärd”

Däremot var Markus Rosenberg åter i träning i kväll. Rosenbergs vänstra knä var lindat, men han deltog fullt ut fram till smålagsspelet i slutet av träningen då han körde lite på egen hand.

– Rosenberg klev av spelet. Våra sjukgymnaster ville inte att han skulle köra mer. Men han kände sig bra, så det var mest en säkerhetsåtgärd, säger Lagerbäck.

Sedan tidigare har Tobias Linderoth, Zlatan Ibrahimovic och Fredrik Ljungberg skadebekymmer.

– Zlatan såg jättebra ut på träningen, han har inte fått någon reaktion, säger Lagerbäck.

– Linderoth kände sig bra, det var bra att han fick två vilodagar.

Ljungberg säger själv på presskonferensen:

– Jag kör antagligen på sprutor, men det är mest för att jag inte ska känna något under match. Jag kan försäkra att jag är hundra procent frisk och kan köra för fullt.

– Jag är mest glad att jag kom igenom matchen mot Ukraina. Nu kan jag köra på, jag känner mig bra i revbenen. När allvaret väl börjar ska vi nog smälla på.