Läs Marcus Leifbys direktrapport från landslagets träning 6/6

sportbladet.se:s utsände rapporterar om allt av intresse kring Blågult

FOTBOLL

LUGANO. Dag tre för landslaget i Lugano.

I dag är det både träning (11.00), presskonferens med Blågult (12.30) och öppet hus på spelarhotellet Villa Sassa (14.00).

Sportbladet.se:s EM-reporter Marcus Leifby direktrapporterar från klockan 11.00.

Häng med – vi ger dig senaste nytt om landslaget!

ZLATAN GICK AV TRÄNINGEN

Träningen i Lugano är nyss avslutad och den lämnade en rad frågetecken efter sig. Zlatan Ibrahimovic gick av planen efter en halvtimme. Han satte sig på avbytarbänken en stund innan han linkade ut i omklädningsrummet – med vänsterknäet hårt lindat och troligtvis med kylning.

Det är fortfarande oklart hur ont han har eller vad det exakt är som har hänt men Zlatan är tänkt att göra presskonferens här om en liten stund – mer information kommer.

Även Johan Elmander, Henrik Larsson och Christian Wilhelmsson gick av träningen.

12.16 Chippen ser väl ut av lida mest av skavankerna. Sitter ned nu vid sidlinjen och tittas till och får behandling av landslagsläkare Anders Valentin. Har sig mot foten.

12.13 Henke klev av träningen strax efter tvåmålsspelet. Det är oklart vad som hände men han såg inte ut att ha speciellt ont. Han vandrade dock raka vägen ut i omklädningsrummet. Både Zlatan och Henke har gått av träningen alltså. Då ser det ut som om Micke Dorsin och Daniel Majstorovic startat på topp mot Grekland på tisdag...

12.08 Träningen fortsätter med tvåmålsspel på liten plan. Johan Wiland släpper in en boll som går ”igenom” honom på något märkligt sätt. Och nu har Henke Larsson också klivit av.... ser ju lovande ut...

12.00 Zlatan kliver av träningen efter en timme. Han går sakta bort mot bänken, vänder tillbaka till en medicinväska, för att gå och sätta sig igen. Det ser inte ut att bli någon mer träning för Zlatan. Oklart varför med det kan röra sig om den där knäskålssenan eller en ren säkerhetsåtgärd. Förmodligen det sistnämnda.

Även Chippen och Johan Elmander har klivit av.

Trion sitter på bänken och snackar nu tillsammans med landslagschef Lasse Richt. Bild på väg upp...

11.55 Det är tvåmålsspel nu – och jag kan inte minnas att det har spelats tvåmål tidigare under den här samlingen. Ska snart presentera lagen för er men först ska ni få ytterligare lite reklam för att stilla redaktör Larssons nerver.

Jenny Modin tycker förövrigt att Zlatan borde klippa sig. Han är inte ensam om det och alla ni som har testat Leifby Live-länken här uppe till höger är väl beredda att hålla med...

I dag är sista chansen för er att köpa EM-bibeln... Gör det så har ni läsning till pensionen – oavsett hur gamla ni är.

11.50 Precis som vanligt så funkar inte tekniken som det ska och det är enormt frustrerande. Rickard, du får ta tag i det här nu...

11.40 Anfallsspelet trimmas i dag. Truppen har delats upp i två läger – ett på varsin planhalva där det nöts inlägg och avslut från höger och vänster och alla möjliga håll. Ser väl så där ut. Henke och Zlatan har tagit en del avslut men...

11.30 Får lite gliringar av kollegerna här på pressläktaren för att jag missade att skicka ut mina nyhets-sms igår.

Jag måste ju – precis som landslaget – få har en ”fri” dag lite då och då...

Men ni som inte har tjänsten borde tänka om en, två och tre gånger och beställa NU!

Vill ni alltid ha senaste nytt kring landslaget – var ni än befinner er – så investera 15 spänn på det här...

Eller som TT-Niclas sa ”det här är mina bäst spenderade 15 spänn någonsin”.

Och jag lovar, nu blir det andra bullar...

11.14 I eftermiddag är det ”öppet hus” på spelarhotellet Villa Sassa ett stenkast här från träningsarenan. Vi slaggade en natt där mellan tisdag och onsdag för oss ”Bladare” är det inget nytt.

Däremot ges det tillfälle att mingla med storheter som Micke Dorre Dorsin, Johan Wiland, Chippen Wilhelmsson, Danne A, Anders Svensson och några landslagsledare.

Vi åker dit förstås med förhoppningen om en fin middagsbuffé på den underbara terassen med utsikt över Lugano. Efter träningen i dag hoppas vi också på stor show när Zlatan hoppar upp på podiet och håller hov/presskonferens.

Så här ser det förresten ut uppe på lyxiga Villa Sassa – som förbundet pyntar 170 000 papp per natt för att ha alldeles för sig själva...

11.08 Landslaget har som bekant en hel del problem med målskyttet. Zlatan har inte gjort mål i landslaget sedan 2005, Tobbe Linderoth gjorde enda målet mot Slovenien, nollan sprack inte mot Ukraina...

Det kan vara en lösning på gång. Vi fångade den här gamle när han smög omkring träningsanläggningen nu på förmiddagen.

Vilken sommar han bjöd på 94...

11.04 Fredrik Ljungberg glider in ett par minuter efter alla andra... som näst siste spelare. Alla andra har kört igång lite smått med att slå lite passningar, spela lite gris. Vem som glider in sist? Gissa.

Någon minut efter Ljungberg kommer Zlatan – och när Zlatan väl är på plan så börjar träningen.

Som han brukar säga ”träningen börjar när jag säger att den ska börja”...

10.58 Godmorgon!! Dag tre på Cornaredo i Lugano. I morgon börjar äntligen EM. Och jag undrar om det finns någon där hemma, eller någon annanstans ute i världen, som läser oss i dag. Har fått rapporter om att det är högsommarväder i Sverige även i dag.

Det kan man väl inte riktigt kalla vädret här nere. Vaknade återigen upp till en tjock, tjock dimma och nu har kvicksilvret stigit upp till 18 grader. Behagligt träningsväder, kanske kan gynna oss på något sätt.

Ska bli intressant att se om träningen i dag får fortlöpa utan störande moment, att landslaget får sköta sitt jobb och vara i fred, utan att några ”busfrön” håller låda. Med tanke på den här storyn...

Marcus Leifby, 30, född och uppvuxen i Älmhult, Småland, och kom till Sportbladet sommaren 2006 efter studier i Ljungskile.

Meriter: Har punktmarkerat landslaget sedan 2007 och följde hela EM-slutspelet på plats i Schweiz och Österrike. Rapporterar direkt från landslagets träningar, presskonferenser och matcher på plats. Och kanske lite till.

Egen karriär: Torpedforward med hockeyfrilla och CCM-hjälm i Diö Goif i början på 90-talet. Ettrig ytterback i Älmhults IF och Kållereds SK i div 3 under 2000-talet. Skorna på hyllan sedan två år.

Favoritlag: Roma, Tingsryds AIF.

Synpunkter? Åsikter? Mejla Marcus!