Zlatan kontroversiella uttalande överraskade lagkamraterna

Frågade sig vad syftet var

1 av 2
Fredrik Stoor.
FOTBOLL

LUGANO. Zlatan Ibrahimovics ser gärna att vissa spelare får chansen i EM. Hans kontroversiella uttalande väckte inte bara reaktioner i media.

Enligt uppgifter till Sportbladet diskuterades saken även internt bland spelarna som bland annat frågade sig vad syftet var.

Konkurrensen på yttermittfältet inför EM-premiären mot Grekland är stenhård. Fredrik Ljungberg, Christian ”Chippen” Wilhelmsson och Sebastian Larsson gör upp om de två platserna. Även om högerbacksplatsen råder konkurrens – Fredrik Stoor eller Niclas Alexandersson.

Zlatan Ibrahimovic valde under gårdagens presskonferens att föra fram en önskan att få se Stoor och Larsson i start­elvan.

– Fredrik Stoor gillar jag, jag har inte sett mycket av honom, men han känns internationell i sin spelstil. Han är jäkligt offensiv hela tiden, inte typiskt svensk, han känns speciell. Sedan Sebastian Larsson. Får de spela tror jag att de kommer att lyckas båda två, sa Zlatan.

Chippen: Jag vet inte

Naturligtvis ett kontroversiellt uttalande med tanke på att det kan tolkas som ett ställningstagande för Larsson och Stoor, emot Chippen/Ljungberg samt Alexandersson.

Enligt uppgifter till Sportbladet ledde uttalandet till diskussioner internt bland spelarna under kvällen som bland annat frågade sig vad Zlatans syfte egentligen var.

Tidigare under dagen, när spelarna mötte media i samband med landslagets öppna hus på spelarhotellet Villa Sassa, ifrågasattes om Zlatan verkligen sagt det han sa.

Zlatan vill gärna se att Sebastian ska spela?

– Det vet jag inte om han har sagt, säger Christian ”Chippen” Wilhelmsson.

Jo, han sa det på presskonferensen precis.

– Okej, ja, vad ska jag säga…Sebastian vill spela, det vill jag också.

Gör Zlatan så här för att retas med dig?

– Du får fråga honom. Jag vet inte.

”Väldigt kul”

Backen Fredrik Stoor visste inte heller riktigt hur han skulle besvara frågorna.

– Ja…jag hörde att jag fick positiva omdömen av honom, det är väl vad jag har hört.

En hyllning kan man säga att det var.

– Jag vet inte?…det är naturligtvis väldigt kul att höra av en så duktig spelare. Men jag vet inte vad jag ska säga. Jag har absolut inte presterat någonting på den nivån han nämner så?…vi får väl se, säger Fredrik Stoor.

Zlatan påpekade också att han gärna ser Henrik Larsson som anfallskollega.

– Jag fungerar bra med alla, men självklart Henrik och jag har spelat länge tillsammans. Vi har spelat mest och känner varandra bäst av alla, sa Zlatan.