Psykologen ger Lagerbäck rätt: ”Inget annat alternativ”

FOTBOLL

Lars Lagerbäck tog upp Zlatans uttalande med spelargruppen. Helt rätt, anser idrottspsykologen Åke Fjellström:

– Lagerbäck hade inget annat alternativ.

Fjellström och Ronge.

På presskonferens i förrgår sa Zlatan att han hoppades att både Fredrik Stoor och Sebastian Larsson skulle få spela i EM. Något som väckte stor uppmärksamhet. Och inför gårdagens träning tog förbundskapten Lars Lagerbäck ett snack med spelarna och uppmanade dem att tänka på vad de säger.

”Stanna i gruppen”

– Jag tror inte han skapar nya problem, snarare tydliggör han att det finns vissa normer som gäller. Det spelarna tycker om varandra ska stanna i gruppen, säger Åke Fjellström.

– Bättre att stämma i bäcken direkt, även om det kanske leder till ytterligare en rubrik.

Även medierådgivaren Paul Ronge tycker Lars Lagerbäck tog rätt beslut.

– Han har hanterat en jäkligt svår situation på ett bra sätt. Annars hade spekulationerna varit i gång om vem som bestämmer. Eller med missnöjda spelare som anser att de hade lika stor rätt som Zlatan att uttala sig om vilka som ska spela.

”Ofattbart”

Men om Ronge och Fjellström hyllar Lagerbäck är de inte lika imponerade av att Zlatans offentligt uttryckte sina synpunkter om vilka han tycker ska få speltid.

– För mig är det ofattbart att han snackar om det, säger Ronge.

– Vad händer om det blir en annan uppställning i premiären? Då kan han få småkonflikter med dem han ska spela med. Han har ingenting att vinna på att uttala sig som han gjort,

Åke Fjellström tycker inte att en spelare utåt sett ska ha synpunkter på startelvan:

– Det kan lätt missförstås även om det inte ligger något allvar bakom. De tycker jag han ska hålla för sig själv eller i den inre kretsen.

– Genom att säga att man föredrar vissa har man därmed lämnat några andra bakom sig. Hans tanke var nog att stärka Stoor och Larsson, han tänkte nog inte på att det kunde trampa någon annan på tårna, säger Fjellström.

ARTIKELN HANDLAR OM