Lagerbäck: Känner Zlatan bättre än er

Nytt utspel av förbunds- kaptenen mot media i dag

FOTBOLL

LUGANO. Lars Lagerbäcks strid mot media fortsätter.

I dag kom nästa utspel från förbundskaptenen.

– Vi jobbar stenhårt för att skapa en god stämning och spela så bra vi kan mot Grekland, om det är några av er som vill annorlunda så kan vi inte göra nåt åt det.

Han inledde dessutom dagens presskonferens med att försvara sin superstjärna.

– Jag känner Zlatan betydligt bättre än er.

Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN

Sedan Lars Lagerbäck tog över som förbundskapten 1998 har han varit inblandad i flera mindre och några större bråk med den svenska pressen.

Under VM 2006 var han irriterad över att ”omklädningsrumsbråket” mellan Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg läckte ut i media och rapporterades hem till de svenska tidningarna.

Han valde även att ändra sina rutiner kring sin laguttagning – och presenterade laget först på matchdagen just för att undvika att den avslöjade i bland annat Sportbladet på matchdagen.

Fick utbrott efter Slovenien-matchen

I samband med träningslandskampen mot Slovenien i Göteborg för två veckor sedan fick Lagerbäck ett utbrott under presskonferensen efter matchen.

Efter att ha fått flera frågor kring Ljungberg och eventuella svårigheter att peta lagkaptenen brast det för Lagerbäck.

På söndagen kom nästa utspel mot den svenska presskåren.

Lars Lagerbäck inledde presskonferensen med att förklara sin syn på de senaste dagarnas skriverier till följd av Zlatans kontroversiella uttalande om Fredrik Stoor och Sebastian Larsson.

”Ord läggs i Zlatans mun”

Lagerbäck sa bland annat:

”Jag känner Zlatan betydligt bättre än er och jag är säker på att han menade att de som gjort framsteg. Sedan på rapporterna hemifrån läggs ett antal ord i Zlatans mun och tolkningar... (...) ... Och är det något som kan påverka spelare så är det såna här saker. Men då menar jag just inte Zlatan. Jag tror han är ganska van vid att bli felciterad”.

Han avslutade sitt resonemang med att antyda att medierna försöker skapa osämja i landslaget.

– Vi jobbar stenhårt för att skapa en god stämning och spela så bra vi kan mot Grekland, om det är några av er som vill annorlunda så kan vi inte göra nåt åt det.

Lagerbäck stängde sedan dörren för några eventuella följdfrågor.

– Jag tänker inte kommentera det nåt mer, utan fokusera på fotbollen.

FAKTA

Lagerbäcks presskonferens – ord för ord

Jag är helt införstådd, jag tror jag inte är inte naivare än så än att vi har lite olika syften med våra jobb. Kring Zlatans förra presskonferens vill jag ändå säga några saker. För det första vill jag säga att min efarenhet av Zlatan, är det någon som är hundraprocentigt professionell så är det han. Han skulle aldrig någonsin på något sätt försöka påverka oss som lag eller något sådant där.

Jag satt här bredvid Zlatan och lyssnade på vad han sa i förrgår och han får frågan om han tror att det finns några spelare som kan överraska och han nämner då två svenska spelare. Han ger väldigt positiva omdömen och avslutar med att han hoppas att de ska få speltid. Det kan man naturligtvis tolka på olika sätt. Jag känner ju Zlatan betydligt bättre än er är jag säker på. Som jag sa tidigare, jag uppfattade det som att han pushade två yngre spelare som han tyckte gjort framsteg och såna här saker.

Sedan på rapporterna hemifrån läggs ett antal ord i Zlatans mun och tolkningar och såna här saker. Och är det något som kan påverka spelare så är det såna här saker. Då menar jag just inte Zlatan, han hanterar det nog ganska bra, han är van att bli felciterad. Men kring såna här saker att man skulle favorisera någon, om en spelare är mer värd eller så där, som jag sagt så många gånger till er också. Är det något som är viktigt i mitt jobb eller Rolands jobb som är viktigt så är det att inte låta sig påverkas av sådana här saker, vare sig internt eller externt. Jag vill bara markera det att man ska tänka efter två gånger innan man lägger ord i andras mun.

Vi har väl olika syften. Jag hörde säga Zlatan säga nåt bra när de vunnit scudetton och man skulle egentligen citera honom. Vi jobbar stenhårt för att skapa en bra stämning och försöka göra så bra vi kan mot Grekland, om det är några av er som vill annorlunda så kan vi inte göra nåt åt det, men vi ville ändå säga det. Och med det tänker jag inte kommentera det nåt mer, utan fokusera på fotbollen.

ARTIKELN HANDLAR OM