Hussfelt petas från EM:s stormatcher

Perlskog får kommentera finalen samt Sveriges alla matcher

Foto: TV4
Jesper Hussfelt tillsammans med expertkommentatorn Pontus Kåmark.
FOTBOLL

Robert Perlskog, 52, och Jesper Hussfelt, 34, kommenterar EM.

Men Perlskog får godbitarna – Sveriges alla matcher, samt finalen.

– Robert har jobbat här sedan TV4-sporten startade, säger fotbollschefen Per Nunstedt till sportbladet.se.

Foto: TV4
Robert Perlskog.

Fotbollsälskare har törstat efter EM och på lördagen drog det äntligen i gång. Samtliga 31 matcher visas i TV4 eller TV4 Sport.

Till det här mästerskapet har kanalen valt att satsa på bara två huvudkommentatorer, Robert Perlskog och Jesper Hussfelt, och tre expertkommentatorer Jens Fjellström, Pontus Kåmark och Magnus Hedman.

– Det handlar om en tydlighet mot tittarna, en chans att lära känna kommentatorerna. Det är betydligt bättre än när vi under VM 1998 hade fyra olika huvudkommentatorer, säger TV4:s fotbollschef Per Nunstedt.

”Perlskog har enorm rutin”

Jesper Hussfelt är den nya stjärnan på den svenska kommentatorshimlen. Han har länge varit ett stort namn på Canal plus och värvades till TV4 förra hösten.

– Jesper har gjort en raketkarriär som får kommentera ett mästerskap efter bara några månader, säger Nunstedt.

Men i EM får Hussfelt stå åt sidan till förmån för veteranen Robert Perlskog, som norpar godbitarna. Perlskog ska kommentera Sveriges samtliga matcher, samt EM-finalen.

– Robert har en enorm mästerskapsrutin och har kommenterat de stora mästerskapen och dess finaler sedan 1998. Vi tycker att han och Jens Fjellström passar utmärkt som kommentatorspar. Det känns perfekt att de får spinna vidare på det som de startade 2006, motiverar Per Nunstedt.

Lever Perlskog på gamla meriter?

– Nej! Det hörde du väl i går.

Vilka fördelar har Perlskog och Hussfelt?

– Roberts pondus och rutin märks väl. Han är skicklig och säker. Det är svårt att kommentera fotboll, det krävs rutin, och Robert är i dag den mest rutinerade kommentatorn vi har.

– Jesper är väldigt bra och mogen, trots att han är så ung. Han är enormt entusiastisk, duktig på att hålla olika tempon och följa matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM