Kim om nya petningen: Får rätta in mig i ledet

Foto: FOTO: ANDREAS BARDELL
inte inbytt Ofta har Kim Källström fått börja på bänken. Men då har han också oftast fått hoppa in. I går valde Lagerbäck att byta in andra spelare.
FOTBOLL

SALZBURG. Lagerbäck petade Kim – igen.

– De andra gjorde en strålande match, säger Källström.

Det har blivit något av en tradition att Kim Källström petas i viktiga matcher. Tidigare har han konkurrerat med Anders Svensson, i går fick Lyon-stjärnan stå tillbaka för Daniel Andersson – trots att Kim spelat de flesta träningslandskamper inför det här mästerskapet.

–?Förbundskaptenerna valde en annan spelare som gjorde det jättebra. Det finns inte så mycket mer att säga, säger Kim i den mixade zonen efteråt.

I nästa match väntar Spanien.

Tufft att ta tillbaka platsen till dess?

– Om jag nu haft en plats?…(skratt). Nä, de gjorde en strålande match, vad ska jag säga. Jag får rätta in mig i ledet som alla andra, säger Kim.

Kim var ändå på gott humör efter matchen.

– Det här var en seger för fotbollen. För laget var det oerhört viktigt att komma rätt in i turneringen. Nu får vi förhoppningsvis en bra stämning resten av den här resan, säger Kim Källström.

Hur upplevde du ­Zlatans mål?

– Alla flög upp. Det blev någon form av extas. Vi satt och väntade på ett mål, men matchen svängde till deras fördel, sedan kom målet i exakt rätt läge.