LADDAR – PÅ KROG

Här poserar spanska stjärnan med fans – klockan två på natten

Foto: Foto: Läsarbild
FRidag Backstjärnan Sergio Ramos, till vänster, var på diskotek till klockan tre på natten bara dagar före matchen mot Sverige. Här poserar Ramos med en svensk supporter. FOTO: LÄSARBILD
FOTBOLL

LUGANO. Här festar Spaniens högerback Sergio Ramos med svenska supportrar.

Han gör det på ett diskotek i Innsbruck klockan två på natten – tre dagar före matchen mot Sverige.

– De hade en fri dag, tränaren sa att de skulle vara med sina familjer, säger spanska fotbollsförbundets presschef Paloma Antoranz till Sportbladet.

Foto: Foto: AFP
Spaniens förbundskapten Aragonés.

I morgon möts Sverige och Spanien i en tidig gruppfinal i Innsbruck och en seger betyder att en plats i kvartsfinalen är säkrad.

Efter segern mot Grekland i tisdags laddade de svenska nyckelspelarna med rehab, kallbad och lättare träning under onsdagen och torsdagen.

Spaniens förbundskapten Luis Aragonés gav spelarna ledigt för att umgås med sina familjer och vänner.

Högerbacken, Real Madrid-spelaren Sergio Ramos, 22, gick på diskotek.

Lämnade 03.00

Där, på en av Innsbrucks mest populära nattklubbar, Stadtcafé, träffade Ramos några svenska supportrar – och fångades på bild.

– Han satt vid ett bord och hade mycket folk runt omkring sig. Han var lugn och medgörlig och gick med på att ta några bilder, säger Thomas Seidefors från Stockholm som är i Innsbruck för att se Sverige- Spanien i morgon.

Bilden togs klockan 02 på natten mellan onsdag och torsdag.

Sergio Ramos lämnade inte klubben förrän en timme senare – runt klockan 03.00.

Uppgifterna bekräftas av landslagets presschef Paloma Antoranz.

– Han har sagt att han var ute med några vänner och att han var tillbaka på hotellet runt klockan tre. Vi ser inga problem med det, de hade en fri dag och tränaren sa att de skulle vara med sina familjer, säger hon.

Inte första gången...

Det här är inte första gången som Ramos, som spelade från start som högerback mot Ryssland i tisdags, fastnar på bild ute på krogen.

För drygt ett år sedan filmades stjärnan när han rumlade ut från ett diskotek i Spanien, märkbart berusad, för att ”uträtta sina behov”.

Presschefen försöker tona ned krogbesöket mitt under EM, bara dagarna före matchen mot Sverige.

– Spelarna var helt lediga. De är vuxna och ansvarsfulla och vet hur de sköter sig, säger Antoranz.

Frågan är hur förbundskaptenen Aragonés, som gjort sig känd för att inte lägga några fingrar emellan, kommer att agera.

FAKTA

Fler kända krogbesök före match:

VM-kval 2000: Inför en landskamp hittades Mark Kennedy, tillsammans med lagkamraten Phil Babb, på ett biltak vid fyra på morgonen. Kraftigt berusade hoppade de på bilen som tillhörde en polis. Duon stängdes med omedelbar verkan av från allt landslagsspel.

VM 1998: Henning Berg och Erik Mykland tröttnade på lägerlivet i Frankrike och stack ut på krogen. Där dansade de och drack öl – till klockan fem på morgonen.

EM 1996: Partyt i Hongkong, då Paul Gascoigne firade sin födelsedag, var ingen bra uppladdning inför EM. Bilder på stenpackade Gazza och Ted Sheringham med sönderrivna kläder spreds i engelsk press.

VM 1994: Rysslands landslag förlorade mot Kamerun och flera dränkte sorgerna i sprit – trots att man fortfarande hade chans att gå vidare.

VM 1990: Skotska stjärnorna Jim Bett och Mo Johnston halsade champagne och antastade 15-åriga tjejer tre dagar före matchen mot Sverige.

ARTIKELN HANDLAR OM