Kaos efter krogbilden

Sportbladets avslöjande blev presskonferensens snackis: ”Är en bra bild”

Foto: FOTO: SCANPIX
stjärna på krogen Sergio Ramos är en av Spaniens absolut största stjärnor. Sportbladets bild på det sena krogbesöket väckte stor uppmärksamhet på den spanska presskonferensen.
FOTBOLL

INNSBRUCK. Här bryter det stora kaoset ut när Sportbladet visar Luis Aragonés den uppmärksammade bilden på Sergio Ramos.

I dag slår nyheten upp stort i den spanska pressen.

 – Jag kanske hänger med Sergio på diskotek nästa gång, säger Spaniens förbundskapten.

FOTO: MARKUS ERIKSSON

 I onsdags var de spanska spelarna helt lediga och fick göra vad de ville. Högerbacken Sergio Ramos valde att gå på ett populärt diskotek i centrala Innsbruck, bara tre dagar före matchen mot Sverige. Klockan två på natten lät han sig fotograferas tillsammans med en svensk supporter. Uppgifterna om nattklubbsbesöket bekräftades av det spanska fotbollsförbundet.

Sportbladet publicerade bilden och storyn i gårdagens tidning. I går kväll höll förbundskaptenen Luis Aragonés sedvanlig presskonferens inför dagens match mot Sverige.

Försökte stoppa bilden

Den började väldigt lugnt – tills Sportbladet ville visa bilden på Sergio Ramos.

Först bröt en pressvärd in och försökte stoppa överlämningen, men förbundskapten Luis Aragonés tog självmant tidningen.

– Det är en bra bild på Sergio. Jag trodde att du skulle visa mig något värre än detta.

Men vad tycker du om att han vistas ute sent på nattklubb bara tre dagar före en EM-match?

– De var lediga och fick göra vad de ville. Jag kanske hänger med Sergio på diskotek nästa gång.

Aragonés svar fick pressvärden att nästan trilla av stolen av skratt.

Tv filmade tidningen

När presskonferensen var slut rusade ett stort antal spanska tv-team och fotografer fram till podiet för att filma och fotografera tidningen och Sportbladets utsände.

”Vad betyder rubriken (Laddar – på krog), hur stavar man till Aftonbladet, är det en betydelsefull tidning, försöker ni få Spanien ur balans, kan du ställa upp på en intervju, vad har du för telefonnummer?” var de mest förekommande frågorna.

En kvinna ville absolut ta med sig de rosa sidorna till sin tv-show. Nyheten om att svensk press visade Luis Aragonés bilden på Sergio Ramos slås upp stort i hela Spanien i dag.