Camp Sweden har vaknat – tror på vinst

”2-1 till Sverige är det resultat som de flesta verkar tro på”

Foto: Lina Boström-Einarsson
Peter sahlin och Andreas johnsson laddar med rejäl frukost.
FOTBOLL

Det är bara tio grader varmt, himlen är grå och luften rå men inget kan förstöra stämningen i lägret.

De som vaknat går redan klädda i blågula kläder och laddar för fullt.

- Vi laddar med att äta allt vi kan få tag på. En stor kaffe är det som gäller just nu, säger Dick Umerkajeff.

Det är bara tio grader varmt i Innsbruck och folk går klädda i dubbla lager av supporter kläder.

- Vi har fått sova nära varandra i natt, det var så kallt, säger Krister Jansson en av supportrarna på plats.

Stämningen är än så länge lugn. Många har varit uppe hela natten och har precis slagit upp ögonen igen. Men trots det är det betydligt mer aktivitet än det brukar vara vid 10-tiden på morgonen berättar Jill Sjölund som är Aftonbladets reporter på plats.

Laddar för fullt

För de som stigit upp pågår uppladdningen för fullt i frukosttältet där supportrarna samlats för att ladda batterierna inför dagen. De flesta har redan klätt på sig sina blågula kläder och värmer sig med hattar och halsdukar.

- Vi laddar med att äta allt vi kan få tag på. En stor kaffe är det som gäller nu och en massa smörgåsar, säger Dick Umerkajeff.

Tror på seger

De 2500 supportrar som bor i lägret tror på seger.

- De är oerhört optimistiska, 2-1 till Sverige är det resultat som de flesta verkar tro på, säger Jill Sjölund.

Många av suportrarna har ingen biljett till kvällens match och för dem handlar det nu mycket om hur de ska lyckas få tag på biljetter.

- Vi har hört att man kan köpa utanför arenan för 200 euro. Annars får vi gå till backhoppningsstadion Bergisel där den största storbildsskärmen finns, säger Jonas Pettersson.

Vid 13-tiden kommer supportrarna från Camp Sweden lägret bege sig till Maria Theresienstrasse där alla svenskar kommer att samlas. Runt 30 000 svenskar tror man befinner sig i Innsbruck under lördagen. Från klockan 14 är en del av gatan reserverad för de blågula fansen. Klockan 15 blir det uppladdning på den stora scenen på Landhausplatz, som ligger alldeles bredvid, innan det vid 16 är dags för marsch mot arenan eller mot backhoppningsstadion dit de utan biljett kommer att bege sig.