Ljungberg: ”Jag är sur”

Lagkapten Ljungberg diskuterar med domaren.
FOTBOLL

INNSBRUCK. När domaren Pieter Vink blåste till halvtidsvila blev han attackerad av missnöjda spanska spelare som ville haft straff.

De svenska spelarna anser att domaren blev påverkad av protesterna.

– Jag är jäkligt sur. Han blåser frispark hela tiden när det inte är frispark så vi får inget bra eget spel i andra halvlek, säger lagkaptenen Fredrik Ljungberg.

På väg ut till halvtidsvila blev Pieter Vink omringad av spanska spelare.

Spanjorerna var irriterade över att Vink inte blåste straff när David Silva stöp i en närkamp med Johan Elmander i det svenska straffområdet i slutet av första halvlek.

Protesterna fortsatte i spelargången och enligt den svenska förbundskaptenen Lars Lagerbäck var även hans spanska kollega Luis Aragonés framme och klagade till domaren.

”Kunde blåst straff”

Johan Elmander medgav efteråt att han också var förvånad över domslutet.

– Jag tycker nog att han kunde ha blåst straff, säger han.

Men det som irriterade de svenska spelarna var att de ansåg att Pieter Vink i andra halvlek höll en annan bedömningsnivå.

– Från 65:e minuten får vi ingenting med oss. Vi har ett par fantastiska brytningar på mittplan där det blev helt horribla frisparkar, säger Mikael Nilsson.

Tror du faktumet att han inte blåste straff påverkade honom?

– Det är mycket möjligt. Men han kan ju inte springa omkring och kompensera i efterhand. Om det var för att spelarna påverkar honom ska han inte döma på den här nivån.

Extra tungt

Mittbacken Olof Mellberg tyckte att avblåsningarna gjorde det extra tungt för Sverige.

– Med tanke på det bollinnehav de hade är det klart att det blev jobbigt när de fick frispark varje gång vi vann tillbaka bollen, säger han.

Den svenska lagkaptenen Fredrik Ljugberg försökte tala med domaren under matchens gång för att få till en förändring,

– Det är svårt att veta hur mycket jag ska våga säga om domaren eller inte. Spanien gnällde mycket på domaren i pausen. Om det är tillåtet så kanske vi borde börja göra det också, säger Ljungberg.

Ingen av de spanska spelarna och ledarna uttalade sig om domargnället. Sportbladet frågade Andrés Iniesta om domarnivån.

– Inga kommentarer, säger han.

FAKTA

Domare – och PR-manager

Namn: Pieter Vink.

Nationalitet: Holländare.

Ålder: 41 år.

Yrke: Domare och PR-manager.

ARTIKELN HANDLAR OM