PRESSAS AV INTER

Oro i Italien för Zlatans skada: Han får inte komma hem förstörd

Foto: FOTO: MAGNUS WENNMAN
UNDER BEHANDLING Zlatan Ibrahimovics vänsterknä sysselsätter de svenska läkarna. Anders Valentin har också fått samtal från Inters läkare, som är orolig över sin stjärna.
FOTBOLL

LUGANO. Oron växer i Inter för Zlatans knä.

Nu sätter man mer press på blågult.

– Vi vill storsatsa med Mourinho, då får Ibra inte komma hem förstörd, säger en person i Inter.

Anders Valentin.

I Inter har klubbledningen hela tiden varit orolig för Zlatans knä. Som Sportbladet skrev redan för tre veckor sen visste man i Inter att knät inte skulle hålla för tre matcher i nittio minuter.

– Samtidigt har alla vetat hur mycket det betyder för Ibra att spela EM och göra ett stort mästerskap. Det är såklart på sätt och vis även bra för klubben om våra spelare dominerar i mästerskapen, säger en Inter-källa.

Inter har full koll

Personer i den italienska storklubben står i kontinuerlig kontakt med Zlatan. Alla i Inter är därför väl informerade om läget med knät. Nu växer dock oron hos de regerande italienska ligamästarna för att Zlatans knä ska bli kraftigt sämre. Inters klubbläkare Combi bestämde sig redan på matchkvällen, då Zlatan gick ut, för att kontakta det svenska läkarlaget.

–  Det var Inters doktor som ringde upp mig. Jag hade tänkt att ringa, säger den svenske landslagsläkaren Anders Valentin.

Han berättar också att Inter även före mästerskapet ville ha full koll på skadeläget för en av sina allra mest värdefulla spelare.

–  Vi träffades till och med i Stockholm inför EM, säger Valentin.

Nöjda med Zlatan

Med nye tränaren José Mourinho satsar Inter på att kommande säsong både vinna ligan och Champions League. Då krävs en hel och frisk Zlatan i toppform.

Såväl president Moratti som Mourinho uppges vara nöjda med Zlatans fina spel och mål hittills i EM, men ska ha hört sig för om läget med hans knä. 

Inter skulle aldrig ut-öva öppna påtryckningar på blågult och man vet också hur gärna Zlatan vill spela EM. Att klubben nu tar kontakt är dock inte bara för att förhöra sig om knät utan också ett subtilt sätt att sätta viss press på det svenska landslaget.

Anders Valentin försäkrar att man tar

Inters omsorg om sin spelare på allvar.

”De är informerade”

Har ni fått krav från Inter?

– Nej, vi har en bra dialog och har lovat att hålla dem informerade. Och naturligtvis inte göra så att skadan förvärras genom att vi inte bryr oss om hans signaler, säger Valentin och tillägger:

– Vi kommer inte att köra Zlatan i botten och skicka hem resterna...