Fans-kampen

Foto: magnus wennman
30 000 svenska fans väntas invadera Innsbruck.
FOTBOLL

Från camping till lyxhotell – Aftonbladet sätter på fansens läger

Sveriges läger

Rummen:

Alla fyra börjar skratta när vi vill se rummet. Men efter en mindre betänketid kryper Anders Nilsson in och visar hemmet.

– Mamma kommer att dö när hon ser hur skitigt det är, säger en av de andra.

Vi instämmer.

Badrum:

Det är fräscht för att vara camping. Gott om toaletter, och ännu fler buskar när 2 500 gossar vill lätta på trycket efter kvällsölen.

Poolen:

Man kan inte låta bli att undra hur många lik som ligger på botten. Med största sannolikhet inga, eftersom sjön tömdes helt för bara en månad sedan. Men det är lite för mörkt och läskigt för att ens vilja doppa lilltån.

Stilen:

Det finns knäckebröd. Det finns en makrillburk. En kortlek och Coca cola. Och så fyra killar i Sverigetröja och mysbyxor.

– Det är ju viktigt att ha på sig matchtröjan hela tiden. Man stöttar, liksom. Och på campen är det häftigt, för oavsett var i landet man kommer från så är alla lika, säger Anders Nilsson.

TOTALT SVERIGE: 9

Rysslands läger

Rummen:

Vi frågar tolken Olga om vi får ta en bild på våra ryska vänner i ett rum. Dryga tre minuters hetsig konversation följer.

– Det var inte en bra fråga, säger hon med arg blick. De tycker att det är jätteoförskämt. Ett hem är privat.

Vi får titta på hotellets enda tomma rum i stället.

Badrum:

Tja. Det är vitt och sterilt. Men det är eget. Och det finns golvvärme om man skulle råka somna på golvet efter en flaska Koskenkorva.

Poolen:

En omedelbar fråga är hur det står till med våra ryska kamraters simkunnighet. Poolen är fylld till bredden med simleksaker, och tanken på hur Andrei Arsjavin skulle se ut med de rosa flytskydden runt armarna dyker upp i huvudet. Förmodligen cool som vanligt.

Stilen:

Riktiga män börjar dagen med snaps? Aleksander har inte ens brytt sig om att få kläder på sig, men ”den lille” och ölen trängs ändå på bordet. Vi kommenterar att bara en av fyra har Rysslandströja, och Olga blir förnärmad.

– De har ju semester. Då har man jeans och skjorta på sig. Matchtröja är bara för matchdag, förklarar hon.

TOTALT RYSSLAND: 15

ARTIKELN HANDLAR OM