Tyskland-Turkiet

FOTBOLL

Tyskland

Målvakt

Okej, vi kan inte klandra honom för målen mot vare sig Kroatien eller Portugal, men det hänger ändå en osäkerhetskänsla över Jens Lehmann. Ett rejält misstag lär han göra under EM.

Backlinje

Mittbacksparet med Metzelder–Mertesacker känns alltmer stabilt, och Phillipp Lahm börjar närma sig 2006-form. Frågetecknet är den fjärde länken, där Friedrich bara spelar för att Jansen redan gjort bort sig.

Mittfält

Med Ballack i högform, med Frings på väg tillbaka, med Schweinsteiger och Podolski bombandes framåt från varsin kant... Jodå, det här börjar närma sig fem plus. Behåller Löw femmannamittfältet även mot Turkiet?

Anfall

Behovet var stort – och den riktige Miroslav Klose ställde sig upp mot Portugal senast. Det nya systemet är en ensam toppforward framför två anfallsglada yttrar.

Vägen till semifinal

Gruppspel: 2–0 Polen, 1–2 Kroatien, 1–0 Österrike. Kvartsfinal: 3–2 Portugal. Skador: Torsten Frings (osäker).

Avstängningar:

Turkiet

Målvakt

Många menar att gamle Rüstü borde ha startat turneringen, och de rösterna har inte blivit lägre efter kvartsfinalen. Den enda lagdel där det är frågan om inte Turkiet har ett litet övertag.

Backlinje

Kan ”Björnätaren” Servet spela? Även om backlinjen på det stora hela höll ihop bra även mot Kroatien så är det Servet som har vuxit ut till den stora defensive fältherren. Han behövs.

Mittfält

Mehmet Aurelio tillbaka, och han behövs. Bildar nog defensivt dubbelblock med Mehmet Topal och kanske kan lagkaptenen Emre komma tillbaka med sin finurliga kreativitet. Tungt med både Tuncay och Arda Turan borta.

Anfall

Sorgligt nog får vi inte se Super-Nihat Kahveci mer i den här turneringen, utan det blir i stället fantomavbytaren Semih Sentürk som får ansvaret i stället. Bra, men inte EM-semifinal-bra.

Vägen till semifinal

Gruppspel: 0–2 Portugal, 2–1 Schweiz, 3–2 Tjeckien. Kvartsfinal: 4–2 Kroatien.

Skador: Nihat Kahveci, Servet Cetin, Tumer Metin, Emre Belozoglu och Emre Gungor. Avstängningar: Tuncay Sanli, Volkan Demirel, Arda Turan och Emré Asik.

ARTIKELN HANDLAR OM