Ryssland-Spanien

FOTBOLL

Ryssland

Målvakt

Igor Akinfejev är en typisk östmålvakt. Stående stil, oerhört bra på att sätta igång spelet, skicklig på linjen. Rutinerad trots sin ålder (22). Möjligen lite svag i luftspelet.

Backlinje

Brutalt synade av Spanien i premiären, sedan dess har de inte mött något lag som lyckats i eller ens betonat djupspelet. Ignasjevitj är inte så snabb, däremot finns offensiva kvalitéer (Zjirkov!).

Mittfält

Centrerat mittfält, med tvåfotade geniet Arsjavin framför som länk till anfallet. Anfaller gärna på kanterna, rakt och snabbt och med bra passningsspel. Semak en ledare lite i det tysta.

Anfall

Arsjavin glider mellan lagdelarna och är lika mycket mittfältare som anfallare. Pavljutjenko gör två mäns jobb, springer kopiöst och lojalt – samtidigt som han alltid finns på plats när det är dags att avsluta.

Vägen till semifinal

Gruppspel: 1–4 Spanien, 1–0 Grekland, 2–0 Sverige. Kvartsfinal: 3–1 Holland.

Skador: Pavel Pogrebnjak. Avstängningar: Denis Kolodin och Dmitri Torbinski.

Spanien

Målvakt

Ska man säga något dåligt om Iker Casillas så är det att han vant sig vid att ha mycket att göra. Ska man säga något bra om honom är det att han alltid gör det väldigt, väldigt bra.

Backlinje

En gedigen, spelskicklig backlinje. Förstås. Men frågan är om den håller mästarklass. Marchena är trubbig, fenomenale Ramos har varit en besvikelse i EM och Capdevila lämnar ofta ytor bakom sig.

Mittfält

Snackar vi spelskicklighet är det inget snack om att de håller absolut toppklass. Men pålitligt? Nja. Senna gör ett bra balansjobb, men Iniesta har varit… eh… blek, och Xavi måste lyfta sig.

Anfall

Torres kan bättre än mot Italien, men Aragonés har sitt överflöd att vräka ur. Behövs en måltjuv? Güiza är redo. En rörlig striker? Torres gör jobbet. En vessla med guldfot? Villa kliver fram.

Vägen till semifinal

Gruppspel: 4–1 Ryssland, 2–1 Sverige, 2–1 Grekland. Kvartsfinal: 4–2 Italien.

Skador:Avstängningar:

ARTIKELN HANDLAR OM