Spelarkris i Turkiet

”Letar ni efter mirakel så har ni ett”

Emre Belözoglu (mittfältare) 1 EM-match, Emre Asik (back) 4 EM-matcher, Arda Turan (mittfältare) 3 EM-matcher, Servet Cetin (back) 2 EM-matcher, Volkan Demirel (målvakt) 3 EM-matcher, Tuncay Sanli (mittfältare) 4 EM-matcher, Tümer Metin (mittfältare) 1 EM-match, Emre Güngör (back) 1 EM-match, Nihat Kahveci (anfallare) 4 EM-matcher.
FOTBOLL

ZÜRICH/BASEL. Nio spelare otillgängliga och en förbundskapten som inte tror på mirakel.

Hur i hela världen ska Turkiet då besegra Tyskland?

Titta här ovan – flera av lagets nyckelspelare saknas.

Turkiet är EM:s stora bragdlag med tre matchvändningar.

I går pressades förbundskaptenen Fatih Terim av turkiska journalister på temat att det krävs ytterligare ett mirakel av laget för att lyckas vinna mot Tyskland.

– Det finns bara tre resultat i fotboll. Att vinna, förlora eller spela oavgjort. Det finns inget resultat som heter mirakel, sa Terim fortsatt:

– Jag har ett citat hemma på väggen: ”Mirakel är inte omöjliga. De tar bara lite längre tid”. Albert Einstein sa: ”Det finns två sätt att leva: att tro att allt är ett mirakel och leva sitt liv så. Eller att tro att inget är ett mirakel.” Jag tillhör grupp två.

”Fotboll förenar”

– Vi ger ett budskap om livet, inte bara om fotboll. I ett land av kriser där folk inte alltid är toleranta, är fotboll det som förenar. Landslaget har förenat folk från hela landet under den turkiska flaggan. Leter ni efter mirakel så har ni ett där.

Betydelsefult

Matchen blir speciell eftersom det bor cirka 2,7 miljoner turkar i Tyskland.

– Det är förstås en viktig match för alla turkar utomlands, men den betyder mest för turkarna som bor i Tyskland. Jag hoppas att vi kan ge dem en gåva, säger Fatih Terim.