Freddie: Wenger gillade inte svaga

Ljungberg i attack mot förre tränaren, enligt rysk tidning

FOTBOLL

Ett år har gått sedan Fredrik Ljungberg, 31, lämnade Arsenal.

Nu går han till attack mot sin förre tränare Arsène Wenger:

–? Wenger gillade helt enkelt inte de som visade svagheter. Med honom, kändes det som att man låg i militären, säger Freddie till den ryska tidningen Sport Den Za Dnem.

Foto: AP
Kritisk ”Med Wenger kändes det som att man låg i militären”, säger Ljungberg enligt den ryska tidningen Sport Den Za Dnem. Här syns de båda på presskonferens inför CL-finalen 2006.

I en intervju med den ryska tidningen Sport Den Za Dnem förklarar Fredrik Ljungberg hur det gick till när han lämnade Arsenal efter nio säsonger i klubben.

”Som i militären”

–?Det handlar om mina skador. Wenger gillade helt enkelt inte de som visade svagheter. Med honom, kändes det som att man låg i militären, det är bara utåt som han verkar vara en man med hyfsat liberala åsikter. I verkligheten tror han på det naturliga urvalet. Sanningen är att jag blev skadad när jag gjorde mitt jobb och följde Wengers instruktioner. Jag har alltid spelat så och till slut tog turen slut, säger Ljungberg.

– När jag kom tillbaka från skadan fick jag en chans på det typiska Wenger-sättet. jag förväntades springa, bryta och göra mål precis som tidigare. Han gav mig helt enkelt inte tillräckligt med tid att göra det ordentligt. Jag hade inte tid.

Fredrik Ljungberg beskriver i intervjun hans känslor när det började ryktas om att han skulle lämna klubben.

”Blev förolämpad”

–?Jag blev förolämpad när jag helt plötsligt fick veta, genom tidningarna, att Wenger var beredd att överväga bud från andra klubbar på mig. Ingen hade pratat med mig om det.

Och enligt den ryska tidningen har inte såren läkt än.

–?Jag känner mig fortfarande lite förolämpad av Arsenal. De visade dörren för en massa människor. Varför fick Thierry Henry gå?

När det blev klart att han skulle lämna hade han bud från ett flertal italienska klubbar, men valde att gå till West Ham och stanna i London.

–?Jag gick till West Ham för att få möta Arsenal så ofta som möjligt.

–?Jag ville visa att Freddie Ljungberg inte sagt sitt sista ord som spelare.

Han beskriver skillnaderna i sin nya klubb.

–?Och i West Ham ger ingen dig en bekymrad blick om du blir uttagen i ditt landslag och spelarna bes aldrig spela på sprutor, säger Ljungberg.

Sportbladet sökte i går förgäves Fredrik Ljungbergs agent Claes Elefalk för att få de uppgifterna bekräftade.

FAKTA

Ljungbergs tid med Wenger

Ljungberg gick till Arsenal 1998 och spelade nio säsonger i i klubben.

Han blev Premier League-mästare två gånger, säsongerna 2001/02 och 2003/04. Engelsk cupmästare: 2002, 2003, 2005.

Wenger kom till klubben 1996.