Trots två mirakel – Terim lämnar Turkiet: Är en man som håller det jag lovar

Foto: FOTO: AFP
Förbundskapten Fatih Terim vinkar adjö till Turkiet.
FOTBOLL

BASEL. I sin sista EM-match spelade Turkiet sin bästa fotboll. Det räckte inte – då avgår Turkiets förbundskapten Fatih Terim.

– Vi var det bättre laget, men måste acceptera förlusten, säger Terim.

Turkiet har uträttat två mirakel i detta EM. Något tredje blev det inte, men det var nära. Direkt efter den blytunga förlusten klev Turkiets förbundskapten Fatih Terim in på presskonferensen och meddelade sin avgång.

– Jag har tidigare sagt att jag inte kommer att jobba i Turkiet. Jag är en man som håller det jag lovar. Efter att jag har pratat med presidenten och spelarna kommer jag troligen att säga: ”Det här är vad jag har gjort”, säger Terim.

Turkiet var det bättre laget i gårdagens semifinal, men släppte in två mål under matchens sista 15 minuter och föll 2–3.

”De har mer erfarenhet”

– Tyskland vann eftersom de har mer erfarenhet. Vi är ett ungt lag, säger mittfältaren Kazim Kazim som bland annat hade två ribbskott i första halvlek då Turkiet dominerade matchen totalt.

– Men när det närmade sig slutet lyste Tysklands erfarenhet igenom, säger Kazim Kazim som ändå inte var alltför besviken:

– En en sådan här match ger oss viktig erfarenhet för framtiden. Den här förlusten kommer vi att ha nytta av i nästa mästerskap, säger Kazim Kazim.