Thunebros smäll

Smärtan i låret kan tvinga backklippan att vila nästa match

FOTBOLL

Augsburg. Hon räddade Sverige på mållinjen.

Men Sara Thunebro plågas av ett ”stickande och brännande” lår och kan behöva vilas mot USA.

– Vi bedömer i morgon hur det blir, säger lagläkaren Mats Börjesson.

Foto: Foto: ANDREAS BARDELL
räddade segern Sara Thunebro spelade huvudrollen – bokstavligt talat – i ett dramatiskt läge när Nordkorea hade sin bästa chans.

Sverige ledde med 1–0 och domderade spelet.

Ändå bröt sig Nordkorea fram i 73:e minuten och fick på en hörna till en hård nick förbi Hedvig Lindahl. På mållinjen stod en sista svenska och räddade med pannan.

– Nicka är inte min starka sida, det ska jag ju erkänna. Jag står vid stolpen av en anledning, och det är att jag inte är särskilt bra i huvudspelet. Så det är ju kul att jag kan bidra med någonting, säger Sara Thunebro.

Nervsmärta

Vänsterbacken har hittills varit bland Sveriges viktigaste spelare. Men i går kämpade hon inte bara mot nordkoreanskor, utan också mot smärtorna.

– Eventuellt är det någon form av nervsmärta som ”Thunis” har på utsidan av låret. Det är mer stickande, brännande, alltså ingen muskelskada, säger Thomas Dennerby.

Efter matchen cyklade Thunebro med lagkamraterna för att motverka värre sviter efter matchen. Lagläkaren Mats Börjesson undersöker henne i dag och håller sedan koll på det ömma låret fram till USA-matchen på onsdag.

– Hon mår rätt bra. Hon hade en känning baksidan av benet, men inget som gjorde att hon inte kunde spela. Vi tror inte att det förvärrades under matchen, säger han.

Ingen ’skada’

Börjesson gläds åt att landslaget är så befriade från skador. Han kallar inte Thunebros åkomma för en skada, utan en känning till följd av belastningen. Enligt Börjesson vore det en lyx att få vila den slitna stjärnan mot USA, men den bedömningen gör Thomas Dennerby.

Vill ha kontinuitet

Förbundskaptenen vill gå för fullt, men är öppen för att ställa någon spelare åt sidan.

– Vår målsättning är att vinna sista matchen, säger han och lägger till:

– Det kan finnas någon som fått två tuffa matcher, men samtidigt är det skönt att behålla stabiliteten och göra bra matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM