”Ett problem? Nej, inte alls”

Schelin om missarna: Jag är jättetrygg i det jag gör

Foto: Foto: ANDREAS BARDELL
L8 missar Sveriges stjärnforward Lotta Schelin står på noll mål efter två matcher – men självförtroendet är intakt.
FOTBOLL

Augsburg. Åtta chanser, åtta missar.

Lotta Schelin har ännu inte lärt sig hantera VM-bollen till fullo.

– Bollen är lite klibbig, och i dag var det svårare att komma åt den, säger hon.

Mot Colombia var hon fri innan två minuter hade gått. I går gick det lika fort att vinna bollen av backen Ri Un Hyang, löpa sig fri – men skjuta över.

Lotta Schelin har öppnat VM löpvilligt och tekniskt, men avsluten har fallerat.

Inför mötet med Nordkorea berättade hon hur den lätta VM-bollen störde henne till en början. Nu säger hon sig ha kommit överens med den på träning, men inte under gårdagens match.

– Det är lite skillnad, när bollen är lite blöt så är det lättare att komma åt den. Bollen är lite klibbig, och i dag var det svårare att komma åt den. Men det är inget jag ska skylla på, säger hon.

Man brukar säga att det viktiga för en anfallare är att skapa chanser, men det finns väl en gräns

när det börjar sätta sig i huvudet?

– Ska jag börja tänka så kan jag väl gå och lägga mig. Jag är jättetrygg i min form och i det jag gör. Vi har spelat två matcher bara. Skulle det vara ett problem? Nej, det tänker jag inte gå med på. Det är klart att det hade varit jätteskönt att få göra ett i första matchen så att det hade rullat på på ett

annat sätt, men jag tänker inte låta någon runt omkring mig få mig att tro att jag inte kan prestera.

Experten lugnar

Inför VM tog Schelin hjälp av tillslagstränaren Eija Feodoroff. Hon har nu åkt hem, men analyserar anfallarens avslut via datorn. Enligt Feodoroff ser det illa ut med åtta missade målchanser, men rent tekniskt finns inget att oroa sig för.

– Man måste titta på hur situationerna ser ut. Jag klippte ut och tittade på dem och skottet i början är det läget som är bäst. Där ska man kunna sänka skottet. Resten är inte lika klara och hon kommer ur vinkel flera gånger. Då är det jättesvårt att skjuta, säger hon.

Ska vi bli oroliga?

– Nej. Kanske om det bara hade varit klara chanser, en mot en.