MARTA SHOW

Världsstjärnan hade lekstuga
mot Norge – låg bakom allt

FOTBOLL

Marta hade lekstuga mot Norge.

Superstjärnan låg bakom allt i Brasiliens 3–0-segern med två mål och en assist.

Nu kan Sverige tvingas möta världens bästa spelare i kvartsfinalen – om det blir förlust mot USA på onsdag.

Marta hade ingen rolig afton i öppningsmatchen mot Australien tidigare i veckan – men i kväll visade hon varför hon kallas för världens bästa spelare.

Den förre Umeå-anfallaren hade lekstuga med Norge och låg bakom alla tre mål.

Det första kom efter ett kontroversiellt domslut – eller snarare brist på domslut – när brasilianskan knuffade omkull en motståndarback, fintade bort en annan och placerade in 1–0.

Snabba mål i andra halvlek

Tvåan, i inledningen av den andra halvleken, var ett av VM:s snyggaste, då stjärnan drev ner längs vänsterkanten, vände in i straffområdet och serverade lekkamraten Rosana.

Och dryga minuten senare var det dags igen när norskorna fumlade till det i eget straffområde och bjöd Marta på 3–0, vilket blev slutresultatet.

Därmed ser Brasilien ut att gå mot segern i grupp D och kommer, om de behåller förstaplatsen, möta förloraren i matchen mellan Sverige och USA i sin VM-kvart.

”Ett väldigt skickligt lag”

– Vi vill vinna mot USA. Brasilien är ett väldigt skickligt lag, och de gjorde en bra andra halvlek mot Norge, säger blågule förbundskaptenen Thomas Dennerby till TT – och hoppas i stället att det blir Norge eller Australien i kvartsfinalen.

Lagen, som har lika många poäng, möts i den sista omgången – och Norge måste vinna eftersom de har sämre målskillnad.

– Det är fördel Australien. Och jag tycker att de har några spelare med bättre spetskompetens än vad Norge har, Lisa De Vanna till exempel som kom in och gjorde mål mot Ekvatorialguinea. Norge slog långa bollar under hela matchen mot Brasilien. Jag vet inte varför, om det var taktik eller för stor respekt, säger Dennerby.

ARTIKELN HANDLAR OM