Sjögran och Lindahl: Finns ingen konflikt

Foto: ANDREAS BARDELL
Therese Sjögran och Hedvig Lindahl log på träningen.
FOTBOLL

Wolfsburg. Efter Sportbladets skriverier – här kramas de två inblandade.

Hedvig Lindahl och Therese Sjögran pratade på gårdagens delvis stängda träning och senare på dagen berättade målvakten:

– Det finns ingen konflikt mellan oss.

Historien var mer än ett halvår gammal, men verkade leva kvar. I går skrev Sportbladet om hur Therese Sjögran i slutet av förra året uttalade sig öppet om ett målvaktsbyte i landslaget.

Hedvig Lindahl som varit given i VM, OS och EM skulle få stå tillbaka för Sofia Lundgren, tyckte Sjögran, vilket Lindahl enligt uppgifter reagerade starkt på. Hon ska under lång tid ha varit arg och besviken.

Ögonen tårades

Under den gångna våren och början av sommaren bibehöll Therese Sjögran sin åsikt.

När Sportbladet sedan pratade med Lindahl om vilket förtroende hon kände från andra spelare och Sjögran kom på tal reagerade målvakten starkt. Hennes ögon tårades när hon konstaterade att ”det gick mig inte förbi, det ska jag vara ärlig och säga”.

Sjögran å sin sida hade förbundskapten Thomas Dennerby på sin sida när hon fastslog att ”tycker man en sak ska man kunna säga det. Sedan är det klart att det kan ta hårt ibland, men man måste vara ärlig också.”

”Inte läst artiklarna”

Så kom gårdagens träning.

Halva passet på VfL-Stadion i Wolfsburg var stängt, men när reportrarna släpptes dit stod just Therese Sjögran och Hedvig Lindahl och diskuterade något. Sportbladets fotograf fångade hur de kramades innan de skiljdes åt.

Timmar senare höll landslaget presskonferens på ett konstmuseum i centrum. Lindahl fick flera frågor om skriverierna, men när Sportbladet till sist pratade med henne ansåg hon saken utredd.

– Vi läser inte tidningarna så jag har inte sett artiklarna. Men flera personer har ringt och sms:at om det som stod. Det jag kan säga utan att ha läst mer än rubriker är att det inte finns någon konflikt mellan mig och Therese.