Plågad av ljumsken – i en hel vecka

Schelin avbröt träningen: ”Hon får behandling”

Foto: Foto: ANDREAS BARDELL
stretchAR Lotta Schelin tvingades avbryta gårdagens träning och gick åt sidan för att stretcha sin trilskande vänsterljumske.
FOTBOLL

Wolfsburg. Lotta Schelin avbröt sista träningen inför gruppfinalen och fick behandling för vänster ljumske.

Men problemen är inte nya, utan har stört anfallaren i en vecka.

– Det gäller att vara riktigt varm, säger hon.

Träningen inför dagens möte med USA var lugn. Svenskorna passningsövade och nötte snabba anfall. Men för Lotta Schelin verkade passet besvärande, för emellanåt klämde hon mot sin vänsterljumske och grimaserade.

Medan de andra fortskred la sig Lotta Schelin på marken och fick hjälp av sjukgymnasten Peter Svensson för att behandla ljumsken. Väl tillbaka i träning avstod hon från den avslutande skottövningen och gick i stället åt sidan för ny stretchning.

”Räknar med spel”

Landslaget ville inte kommentera hennes tillstånd förrän sent i går kväll, då laget återvänt till hotellet och Schelin blivit undersökt av lagläkaren Per Lindblom.

– Hon får behandling för det men räknar med spel, säger han.

Det kan framstå som ett besvär som har uppkommit plötsligt, men så är det inte.

Efter premiären mot Colombia förra tisdagen kände Lotta Schelin hur något stelnade till i ljumsken. Hon använde en sorts tajts som ökar blodcirkulationen och ska få i gång slitna muskler, men ändå var hon tydligt påverkad två dagar senare.

Sovit med tajts

Samma vänsterljumske trilskades, så Schelin behandlade den själv under passet. Ett dygn senare bekräftade hon att allt inte var löst än.

Exakt hur mår du fysiskt?

– Bra. Känns jättebra. Jag var faktiskt jätteförvånad, för jag var riktigt sliten efter matchen. Men jag har haft de där jäkla tajtsen och sovit med dem, sa hon.

Det verkar som om du höll dig för ljumsken.

– Jag hade lite tajtare ljumske i går. Det var ganska kyligt när det regnade på, och så hade vi ganska kort träning. Det gäller att bli riktigt varm så är det ingen fara. Det är sådant som man alltid känner.

Under gårdagens träning samkörde Jessica Landström och Josefine Öqvist, ändå talar mycket för att Schelin startar, med sin besvärande vänsterljumske.

FAKTA

Så avgörs Sveriges kvartsfinalmotstånd

Klockan 18.00 spelar Australien-Norge i en match som med all sannolikhet avgör vilka som blir tvåa i grupp D bakom Brasilien. Vid kryss går Australien vidare på bättre målskillnad.

Mindre än en timme före Sveriges gruppfinal mot USA är kvartsfinalsmotståndarna klara. Den svenska truppen kommer inte aktivt stänga ute informationen, men spelarna säger sig inte påverkas av den.

Sverige behöver slå USA för att undvika Brasilien i kvartsfinalen och i stället få vinnaren av Australien-Norge.

Kommer Sverige tvåa i sin grupp blir det en på pappret tuffare kvartsfinal. Däremot slipper man Tyskland och USA om man går till semifinal, utan ställs i stället mot Frankrike eller England.