Så ska USA:s skrällspelare stoppas – har pluggat extra

FOTBOLL

Wolfsburg. Sverige har hittat motmedlet mot USA:s skrällspelare Lauren Cheney.

För att läsa sönder henne har Annica Svensson tagit extralektioner och lärt sig motståndarens ”ryggknep”.

– Man måste vara smart i sitt pressarbete mot henne, säger observatören Andreas Bild.

Annica Svensson har hittat motmedlet.

Inför VM kunde Linda Forsberg aldrig vänta sig vem hon skulle möta på högerkanten mot USA. Men anfallaren Lauren Cheney har för mästerskapet skolats om till ytter, imponerat där och bitit sig fast i startelvan.

Med all sannolikhet spelar Cheney mot Sverige. Linda Forsberg erbjöds extrahjälp för att lära sig den irrationella motståndarens rörelseschema, men tackade nej.

– En del gör det, men det är inget jag brukar göra utan jag tycker oftast att det räcker med den gemensamma genomgången. Sedan vill jag inte anpassa mig för mycket efter andra, säger hon.

”Måste vara smart”

Annica Svensson är back bakom Forsberg. Hon har resonerat annorlunda och bett observatören Andreas Bild om extralektioner i hur Cheney spelar.

– Hon är ny och en stor överraskning i deras startelva. Hon har gjort det riktigt bra också, så det har kommit mycket frågor, säger Bild.

Vad har du hjälpt Annica Svensson med?

– Att Cheney gärna vill ha sin försvarare i ryggen. Känna kontakten, det gillar hon. Så man får vara smart i sitt pressarbete.

Vad är faran om Chenet får komma intill?

– Det är inte många som vill ha en back i ryggen, men hon är duktig på att vända med boll. Sedan finns en svaghet i att hennes defensiv inte är den bästa.