Svenska succéduon lär splittras i kvartsfinal

FOTBOLL

Wolfsburg. De stångade bort USA:s fruktade innermittfält och sköt båda Sveriges mål.

Men nya innermittfältsparet Nilla Fischer och Lisa Dahlkvist får en ovanlig belöning för triumfen:

Nu splittras de.

Mycket talar för att Dahlkvist och Fischer splittras i kvartsfinalen.

För Nilla Fischer kan stormatchen mot USA ha varit paradoxal.

Visserligen vann hon tiotals bollar och krönte allt med sitt frisparksmål som visade sig matchavgörande. Ändå tyder mycket på att hon har glidit längre i från startelvan till kvartsfinalen.

– Både Lisa (Dahlkvist) och (Caroline) Seger har gjort det bra, så vi får se på dagen före, säger Fischer och vill inte gå in på om hon tror sig ha närmat sig en startelveplats:

– Jag vet inte. Det får Thomas (Dennerby) och Ann-Helén (Grahm) svara på. Jag är nöjd med matchen både personligen och som lag.

Thomas Dennerby bekräftar att Sveriges innermittfältare inte kommer få kampera ihop mot Australien. Oavsett succén splittras de och en av dem – att döma av tidigare matcher blir det Fischer – bänkas i kvartsfinalen.

Det beror på att avstängda Caroline Seger återigen finns tillgänglig. Och henne tänker inte Dennerby peta.

– Caroline Seger vill vi väldigt gärna ha på planen. Sedan finns en fördel till med henne: efter den här battlen kommer hon fräsch. Hon kommer orka, säger han.

Hur resonerar du kring innermittfältet?

– Det är bara ett angenämt problem att vara i den situationen att vi har jättemånga duktiga fotbollsspelare. Det är aldrig något man gråter över som tränare att man har de alternativen.