...men Lindahl gör allt för att läsa på: ”Det brukar funka”

Till skillnad från straffskyttarna vill Hedvid Lindahl göra allt för att vara väl förberedd inför en eventuell straff.
FOTBOLL

Augsburg. Hedvig Lindahl går rakt emot utespelarna.

I dag efterforskar målvakten på egen hand fram filmklipp som ska hjälpa Sverige till semifinal.

Målet: oavsett vilken australiensiska som lägger bollen på straffpunkten ska Lindahl veta var hon helst skjuter.

Hedvig Lindahl är nitisk. Hon får inte många straffar slagna på sig under landslaget träningar, men det betyder inte att hon kommer blank till morgondagens kvartsfinal.

I går kväll instruerades spelarna i hur Australien spelar. Efter mötet var många färdiginformerade, men för den svenska målvakten hade pluggandet bara börjat.

Kollar på Youtube

Resten sköter hon på egen hand.

– Jag litar fullt på de som ger oss information om det kollektiva. Däremot ber jag om att få individuell feedback på vissa specifika spelare och straffskyttar, säger Hedvig Lindahl.

Hur går det till?

– Jag vill mest ha deras namn. När jag väl får dem sätter jag mig vid datorn. Jag youtubar och googlar dem och ser om jag får lite videomaterial. Det brukar fungera, säger hon.

Utgår du i från att det blir en eller flera straffar mot dig?

– Nej, men det gäller att vara beredd på allt.

Hedvig Lindahl var inför turneringen omdiskuterad. Sofia Lundgren kom med en stark vår i ryggen och försökte ta förstaplatsen mellan stolparna, men Lindahls snabbhet och pondus vägde tyngre.

Problem i defensiven

Sveriges försvar har i år haft problem med defensiva fasta situationer. Efter att ha släppt in mål på hörna mot USA är Lindahl beredd på en ny anstormning mot Australien.

Men Sverige har inte heller tränat på defensiva frisparkar eller hörnor.

– Vi har inte gjort något sedan matchen senat. Det är coacherna som bestämmer om vi ska göra förändringar och inte jag, säger hon.