”Oerhört smärtsamt för Tyskland”

Marika Domanski Lyfors om stora knallen i VM: ”Antiklimax”

FOTBOLL

Japan slog till med decenniets största skräll inom damfotbollen.

De slog värdnationen Tyskland.

Det är första gången tyskarna förlorar i VM på tolv år.

– Det var längesen en favorit föll på det här viset, det är oerhört smärtsamt för Tyskland, säger före detta damförbundskaptenen Marika Domanski Lyfors till Sportbladet.

Tyskland tryckte på och tryckte på, men bollen ville inte in. Japan slet otroligt och i förlängningen fick de sin belöning.

I den 108:e minuten sköt Karima Maruyama in matchens enda mål, 1-0, från snäv vinkel.

Därmed var superskrällen ett faktum.

– Oj, det är så klart jättestort, de var ju storfavoriter. Det har inte varit något annat som gällt än att de skulle vinna VM-guld på hemmaplan, det är oerhört smärtsamt för Tyskland, säger Sveriges före detta förbundskapten Marika Domanski Lyfors till Sportbladet.

Det är första gången på tolv år, 1999, som Tyskland förlorar en VM-match.

– De har inte spelat på hemmaplan innan på det här viset. Nu blev det ju ett antiklimax när de inte kunde avgöra den här matchen, säger Lyfors, som ändå inte är förvånad över skrällen.

– Jag tycker att man hade det lite på känn, tyskorna har inte något vidare mästerskap och jag tycker att man sett under matchen att de haft stora problem. Några världspelare har inte levererat.

Blev hemmapressen för stor?

– Det är jag alldeles övertygad om. Motståndarna har givetvis blivit bättre samtidigt, det är tuffare nu.

Är det den största skrällen någonsin?

– Det var längesen en favorit föll på det här viset och det är ju sorgligt för Tyskland och tysk fotboll. Men det är så här det är. Själv har jag varit med och förlorat många matcher mot Tyskland.

Var det här positivt för Sverige?

– Ja, det tycker jag. Vi ska vinna våra matcher och tittar man sedan lite längre fram så kan det vara bra. Vinner vi i morgon så är vi ju även OS-klart.

Sverige möter Australien vid klockan 13.00 i morgon.