Titta, här spelar Sverige match – utan fotboll

Fick simulera passningar

1 av 4 | Foto: Andreas Bardell
Sveriges något udda träningsmetod.
FOTBOLL

Augsburg. Sverige radade upp flera felfria anfall på sista träningen.

Det kan ha berott på underlaget, solskenet, truppstämningen.

Eller på att man körde match utan boll.

Sista träningen skedde inte på Impuls Arena i Augsburg. Sverige höll i stället till på en mindre anläggning ett par kilometer därifrån.

För att gasa i gång initierade Thomas Dennerby en hård spelövning. Vad som skiljde den från dagens match är att de inte använde boll.

I stället fick spelarna simulera passningar genom att ropa namnet på den de ville nå. Mottagningarna satt perfekt varje gång.

Den kaosartade spelövningen pågick en kvart, Lotta Schelin satte flest mål, Josefine Öqvist sprang offside och Caroline Seger fördelade ”bollar” bäst av alla.

”Blir jättetufft”

Efter träningen var svenskorna pumpade med självförtroende. Mittbacken Charlotte Rohlin trodde på svensk framgång, men efter att ha lyssnat på genomgången om Australien höjde hon ett varningens finger.

– Det var kanske inget som överraskade. Vi visste att Australien var ett hårt arbetande lag. De är duktiga. Vi får inte underskatta dem. Det kommer bli jättetufft, säger hon.

Vilka detaljer har ni tryckt på?

– De är lite som oss. De jobbar hårt tillsammans. Alla lag som går till kvarten är väldigt bra. De har tagit sig dit. De är skickliga. Vi måste se upp med deras spel.