Klara för OS – då kan succéduon splittras

Nu vädjar Dennerby till förbundet om att få behålla Grahm: ”Klart hon ska vara med”

kan splittras Efter VM kan Thomas Dennerby och hans assisterande förbundskapten Ann-Helén Grahm tvingas gå skilda vägar.
FOTBOLL

Augsburg. Segern gav Thomas Dennerby förlängt kontrakt över OS 2012, men assisterande tränaren får inte samma belöning.

Nu vädjar förbundskaptenen till sitt eget förbund om ett nytt kontrakt för Ann-Helén Grahm.

– Det är klart att hon ska vara med oss. Det är inget snack om det, säger han.

Thomas Dennerby gick in i VM med tydliga förutsättningar:

Tar han Sverige till OS får han stanna över 2012 – misslyckas han rinner kontraktet ut. Så trots att det låg bortom fokus i går innebar 3–1-segern mot Australien en säkrad OS-plats och en ettårsförlängning av jobbet.

Men det berör inte Ann-Helén Grahm. Den assisterande tränaren kom vid årsskiftet och har nu hjälpt fram Sverige till VM-semi. Det hindrar inte hennes kontrakt från att ta slut efter säsongen.

– Vi får se vad som händer. Det finns inget bestämt om fortsättningen ännu. Först och främst är det detta året som gäller, resten får vi se, säger hon.

Hur skulle det kännas att inte få följa laget över OS?

– Det är ingenting jag funderar över.

”Sån otrolig energi”

Thomas Dennerby står upp för Ann-Helén Grahm. Trots att avtalen inte är ordnade som för honom propsar han på att den assisterande tränaren ska få fortsätta över 2012, precis som han själv.

– Hon har sådan otrolig energi och är extremt noggrann. Hon jobbar hårt dygnet runt och lever verkligen fotboll. Det är ett fantastiskt gott stöd till mig. Hon är skicklig, helt enkelt, säger han.

Enligt förbundets generalsekreterare Mikael Santoft kommer förhandlingarna dra i gång nu i juli. Han ger ingen vink åt vartåt det lutar.

’Tar tag i det efter VM’

– Det är så osäkert hur länge turneringen pågår. Så fort vi har fått vara hemma ett par dagar och sträckt på benen tar vi tag i det. Det här är roliga problem för oss, säger han.

Dennerby trycker på för att Grahm ska få förlängt över OS. Vilken betydelse har det?

– Vi har systemet att förbundskaptenen har stort inflytande över hela sin stab. Vi brukar lyssna noga på det.