Schelin riskerar att missa semin

”Stämmer av timme för timme”

FOTBOLL

Lotta Schelin är förkyld och riskerar att missa semifinalen.

Nu är det en kamp mot klockan för att få stjärnan frisk.

– Vi stämmer av timme för timme, säger förbundskaptenen Thomas Dennerby.

Även Josefin Öqvist och Caroline Seger stod över kvällens träning.

Med mindre än ett dygn kvar till semifinalen mot Japan har Sverige fått problem.

Efter lunch i dag meddelade landslagsledningen att Lotta Schelin avstår både träningen och presskonferensen som hålls i samband med den.

– Hon har lite ont i halsen och är snuvig, men ingen feber. Vi har vilat henne i går och i dag. Hon har ett dygn till på sig att återhämta sig och som det känns nu spelar hon i morgon, säger landslagsläkaren Per Lindblom till Sportbladet.

Isolerar ni henne?

– Hon har bott ensam sedan hon fick symptom. Hon äter med laget och gör sociala aktiviteter med laget. Vi kommer inte behandla det utan det är vila som gäller.

Hade hon spelat idag om det var match?

– Svårt att säga men det är svårt att hålla henne i från plan. Jag kommer att säga vad jag tycker sedan får hon välja om hon vill följa mitt råd eller inte.

Smittorisk?

– Vi gör de säkerhetsåtgärder vi kan men det ska inte vara något problem.

Nu är det en kamp mot klockan för Schelin som hoppas kunna spela.

– Det kändes okej, bättre än jag trodde faktiskt. Men jag hoppas att den tid som är kvar till matchen ska göra att jag känner mig lite piggare, säger hon själv till förbundets hemsida.

Schelins anfallskompis Josefin Öqvist deltod inte heller under kvällens träning, som precis som vanligt ägde rum på matcharenan (Commerzbank Arena), utan satt vid sidan av. Men Lindblom gav lugnande besked.

– Hon har skavsår på vänster häl. Det håller på och läker och hon spelar i morgon. Hon skulle ha tränat, men vi vill spara henne.

Även Caroline Seger avstod den ordinarie träningen, men joggade vid sidan om.

– Hon opererade vänster hälsena i oktober och vi låter henne vila så mycket som möjligt. Hon behandlas med laser, men spelar om hon blir uttagen.