Spelarna kritiska till sena taktikbeslutet

”Vi fick inte ut max”

Foto: Reuters
KASTADE HANDSKARNA Efter slutsignalen var Hedvig Lindahl frustrerad. Hon slängde målvaktshandskarna på gräsmattan och lämnade dem där.
FOTBOLL

FRANKFURT. Ändringen av spelsystem rörde till det för Sverige.

Flera spelare var i natt kritiska till landslagsledningens sena beslut att lämna 4-4-2-uppställningen.

– Det blev ett så snabbt byte, man vet

inte vem som ska göra vad, säger Hedvig Lindahl.

Med bara minuter kvar innan laget skulle gå in till match på Waldstadion i Frankfurt fick de beskedet att de skulle spela 4-2-3-1 i stället för 4-4-2.

Efter matchen var flera spelare också kritiska till det sena beslutet att gå ifrån ursprungsplanen så pass sent.

– Jag tycker inte att vi fick ut max ur varje individ. Vi ändrade system, till 4-2-3-1, och då är det möjligt att det blir för mycket folk på samma ytor. Man vet inte vem som ska göra vad. Det blev ett så snabbt byte, säger målvakten Hedvig Lindahl.

”Hamnade för lågt”

Det syntes också i defensiven där Sverige hade väldigt svårt att värja sig mot Japans anfall som kom i våg efter våg efter våg.

Även anfallsspelet blev lidande.

– Vi fick ställa om från 4-4-2 till 4-2-3-1. Det kanske gjorde att vi hamnade för lågt i banan när vi skulle starta anfallsspelet, säger Linda Forsberg.

Lotta Schelin ville inte kommentera Dennerbys val att inte spela 4-4-2 från start men hon var frustrerad över att hon inte alls kom med i spelet.

– Vi fick inte tag i bollen och fick inte igång något eget spel. Jag är besviken över att jag inte får vara med i spelet eller påverka.

Hade det varit bättre att spela 4-4-2 från start?

– Jag vet inte, det får ni fråga Dennerby om.

Överrumplad Rohlin

Först med 20 minuter kvar att spela gick Sverige över till 4-4-2. En förändring som gav lite effekt men då var det för sent.

När Caroline Seger gav upp sina tankar på spel fick Charlotte Rohlin kränga på sig kaptensbindeln.

Och med det följde uppdrag hon inte alls hade funderat på.

– Jag fick ta på mig kaptensbindeln och läsa upp en vers. Det hade jag inte en aning om att jag skulle göra, säger Rohlin.