Kändisarna hyllar Sundhages lag

”Ta hem guldet tjejer”

FOTBOLL

I USA är fotboll inte den största publikfavoriten. Men efter att finalplatsen i VM blev säkrad började hyllningarna strömma in – från kändisar.

Pia Sundhage har gjort det igen – coachat det amerikanska landslaget till ännu en mästerskapsfinal. Senast laget tog ett VM-guld var det Mia Hamm som ledde det.

”Ta lite patriotiska känslor, några lätt underbetalda amerikanske idrottare, skumma domarbeslut och en mirakulös comeback. Då har du receptet för att landet har förälskat sig i det här lagt”. Så skrev New York Post om Pia Sundhages trupp efter att de vann över Brasilien i en spännande straffläggning.

– Kvartsfinalen har verkligen fått folk att börja prata fotboll, säger Heather O’Reilly till AP, vars anhängare på twitter tredubblades efter segern mot Brasilien.

Laget får nu stöd av hela USA men även kändisar som Tom Hanks och LeBron James som har visat sitt stöd till tjejerna via Twitter.

"Ta hem GULDET nu tjejer”

Efter semifinalsegern mot Frankrike var Tom Hanks inte sparsam med sina hyllningar på Twitter. Tvärtom så visade han precis hur bra han tycker att laget är. Så här stod det på hans Twitter-sida: ”Mina hjältar.  Wambach. Boxx. Rapinoe. Solo. Det LAGET! Vårt lag!”

NBA-stjärnan LeBron James satt även han klistrad framför teven för att följa amerikanskornas semifinal.  "Stora gratulationer till USA:s lag som nått final i VM. Ta hem GULDET tjejer", skrev han på sin Twitter.

– Det är riktigt coolt att höra att sådana personer man själv beundrar följer damfotboll, säger Shannon Boxx till AP.

ARTIKELN HANDLAR OM