Nilla Fischer: En fjärdeplats är bara skit

FOTBOLL

Frankfurt. Inget lag har vunnit fler matcher än Sverige i mästerskapet.

Ändå väntar sig spelarna att hela deras VM glöms bort om inte man slår Frankrike.

– En fjärdeplats är bara skit, säger Nilla Fischer.

Foto: BILDBYRÅN
Nilla Fischer.

En onödig placeringsmatch?

En kamp om poänglösa medaljer?

Det räcker med en fråga till någon av landslagsspelarna för att förstå vidden av mötet med Frankrike.

– Jag kände spontant när jag vaknade att ”jag ska fan åka hem med en bronsmedalj”. Vi har spelat så bra och så gör vi en plumpmatch. Det känns som att det borde finnas en revanschlusta, säger Josefine Öqvist.

1994 en inspiration

Sverige var det enda laget som nådde semifinalen med fyra segrar i ryggen. Efter onsdagens förlust var spelarna förkrossade, men inställda på att rätta till plattmatchen mot Japan så fort som möjligt.

– När vi kom hem sa vi att ”vi ska fan ha den här tredjeplatsen”. Vi ska slita som djur för att få det här. Det är 90 minuter kvar och man kan bara gå ut och njuta och se till att vi tar hem det, för då har vi gjort en bra turnering, säger Josefine Öqvist.

Nilla Fischer kommer bli lagkapten i Caroline Segers frånvaro. Hon berättar hur herrlandslagets bronsmatch mot Bulgarien 1994 fungerar som inspiration för att ladda om.

– Jag satt bänkad under VM -94 och det är trevliga minnen och vi hoppas att kunna göra samma sak. En fjärdeplats är bara skit. Det är en stor skillnad på ett brons och ingen medalj. Vi ska försöka plocka hem det, säger hon.