”Drillo” får förlängt kontrakt med Norge

Egil ”Drillo” Olsen leder det norska landslaget till 2012

1 av 2 | Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Egil ”Drillo” Olsen.
FOTBOLL

Det har spekulerats i en hel del namn, bland andra Jan Jönssons.

Men nu står det klart att Egil ”Drillo” Olsen, 67, fortsätter som norsk förbundskapten till 2012 då Ståle Solbakken tar över.

Det norska fotbollförbundet offentliggjorde nyheten i dag: det blir alltså ”Drillo” som får fortsatt förtroende att leda det norska landslaget fram till 2012 då FC Köpenhamns Ståle Solbakken tar över jobbet.

Tog över efter Hareide

Olsen tog över efter Åge Hareide som klev av posten i januari efter en rad dåliga resultat. ”Drillo” ledde landslaget under perioden 1990-1998, norsk fotbolls mest framgångsrika period någonsin.

– Det är en idealisk lösning för norsk landslagsfotboll. Ståle har haft stor succé i FC Köpenhamn och är ett framtidsnamn för norsk fotboll. Med ytterligare två års erfarenhet som tränare i Nordens bästa klubblag är vi övertygade om att han kan leda Norge vidare, säger förbundets ordförande Sondre Kåfjord.

”Drillo” har en EM-option

Skulle Egil Olsen lyckats föra Norge till EM-slutspelet i Ukraina/Polen 2012 så ger en option honom rätt att leda landslaget över det slutspelet. Ordnar inte ”Drillo” en slutspelsplats tar Solbakken över 1 januari 2012.