”Om vi måste dö, så är vi redo...”

Specialstyrkor övervakar hatmötet efter attackerna

Foto: AFP, SCANPIX
FOTBOLL

Den avgörande VM-kvalmatchen mellan Egypten och Algeriet blir ett hatmöte.

Blodet rann från fem algeriska spelare när lagets spelarbuss bombarderades med stenar.

– Jag äcklas av det som hände. Men vi kommer inte ge upp. Om vi måste dö här i Kairo så är vi redo för det, säger Algeriets försvarare Antar Yahia till L'Equipe.

80 000 åskådare väntas se matchen som bevakas av specialstyrkor och undercoveragenter.

Algeriet fick ett tufft välkomnande när de landade i Egypten på torsdagskvällen inför den avgörande play off-matchen till VM-slutspelet i Sydafrika.

När spelarna transporterades från flygplatsen i Kairo till hotellet utsattes bussen för en stenattack från egyptiska fans.

Fönsterrutorna på bussen krossades och enligt nyhetsbyrån AFP ska fem spelare ha skadats. Tre av dem – Khaled Lemmuchia, Rafik Saifi och Rafiq Hallish – ska ha träffats i huvudet och fått behandling så fort truppen anlände till spelarhotellet.

”Måste vi dö så är vi redo...”

Uppgifter om skadade spelare dementeras dock av egyptiska polisen. Men bilder på offren har nu läckt ut i pressen.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, varför eskorterade ingen oss till hotellet, säger den upprörde algeriske mittfältaren Yazid Mansouri till L'Equipe.

Specialstyrkor övervakar matchen

Algeriet leder gruppen med tre poäng, men vinner Egypten med fler än två mål går i stället de till slutspel. Vinner Egypten med endast två mål väntar en avgörande playoff-match, som spelas i Sudan. När länderna drabbades samman i play off – för 20 år sedan – slutade det med upplopp efter att Egypten vunnit med 1–0. 80 000 åskådare väntas se lördagens match

och säkerheten är rigorös: enligt AP kommer specialstyrkor, antiterror-soldater och undercoveragenter bevaka matchen.